Kotimaa

Poliisi: Siististi pukeutuneet nuoret miehet ovat yrittäneet huijata ihmisiä Helsingin keskustassa

Julkaistu:

Helsinki
Helsingin poliisilaitos varoittaa ihmisiä Helsingin keskusta-alueella liikkuvista huijareista.
Helsingin poliisi on havainnut viimeisen parin viikon aikana, että Helsingin keskustan ja Kampin alueella on liikkunut useita nuoria miehiä, jotka ovat pyytäneet ohikulkijoilta rahaa erilaisilla verukkeilla.

Helsingin poliisilaitos kertoo torstaina julkaistussa tiedotteessa, että ilmiöstä on tullut viranomaisille palautetta myös useilta alueen toimijoilta.

Poliisin mukaan rahaa on pyydetty muun muassa matkalippuja varten. Tapahtumia tarkkaillut poliisi on kuitenkin huomannut, että miehet ovat poistuneet aivan eri suuntaan kuin ovat väittäneet tai käyttäneet saamansa rahat pelikoneisiin.

Poliisi on onnistunut pysäyttämään muutaman huijaustilanteen. Silloin rahaa on saatu ohikulkijoilta 5–40 euroa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ilta-Sanomiin yhteyttä ottanut mies kertoo joutuneensa keskiviikkona mahdollisen huijausyrityksen kohteeksi Helsingin päärautatieaseman läheisyydessä.

Huonoa englantia puhunut nuori mies oli kertonut olevansa siskonsa kanssa pakolaisia. Molemmat olivat siististi pukeutuneita ja hyväkäytöksisiä.

– Mies kertoi, ettei heillä ollut rahaa ruokaan, koska eivät voineet itsenäisyyspäivänä hakea toimeentulotukea.

Avustuspyynnön kohteeksi joutunut mies päätti olla antamatta rahaa käteisen puutteeseen vedoten.

– Kaksikko kiitti ajasta ja jatkoi matkaa. En kokenut tilannetta uhkaavaksi, mies kertoo IS:lle.

Poliisi katsoo, että Helsingin keskusta-alueella todetut tapaukset voisivat täyttää lievän petoksen tunnusmerkit, mutta asianomistajat eivät ole halunneet tehdä rikosilmoitusta saatuaan rahansa takaisin.

Siististi pukeutuneet nuoret miehet ovat yleensä puhuneet huonoa englantia, poliisi vahvistaa. Rahanpyytäjien kuvaillaan lähestyneen ohikulkijoita erittäin aktiivisesti, mutta aggressiivista käytöstä ei ole todettu.