Rovaniemen-junassa järjestetään 13-tuntinen pakopeli – jo tuhansia hakijoita, vain 6–8 pääsee mukaan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Rovaniemen-junassa järjestetään 13-tuntinen pakopeli – jo tuhansia hakijoita, vain 6–8 pääsee mukaan

Idän pikajunan arvoitus -elokuvan teemalla luotu pakopeli on herättänyt myös kansainvälisten medioiden huomion.

Pakopelin pelaajat valitsee raati, jossa on mukana edustaja sekä VR:ltä että pelin suunnitelleelta InsideOut Gamesilta.­

29.11.2017 19:35

Helsingistä Rovaniemelle matkaa joulukuun 13. päivä hieman erilainen juna.

Juna toimii nimittäin myös Idän pikajunan arvoitus -elokuvan innoittaman pakopelin näyttämönä.

Pakopelillä tarkoitetaan seikkailupeliä, jossa pelaajat yrittävät selvittää arvoituksia ja pulmia vihjeiden avulla. Pakopelit sijoittuvat yleensä suljettuihin tiloihin ja niiden suorittamiseen on määrätty aikaraja.

Pelin puitteet ja aikaraja ovat tässä tapauksessa historialliset: aikaa pulmien suorittamiseen on annettu 13 tuntia ja miljöönä toimii kaksi VR:n junavaunua.

Menestyskirjailija Agatha Christien romaaniin perustuva elokuva Idän pikajunan arvoitus tuli ensi-iltaan Suomessa 24. marraskuuta. Mestarietsivä Hercule Poirotina nähdään brittiläisestä Wallander-televisiosarjasta tuttu Kenneth Branagh.­

Maratonmittaista pakopeliä on luonnehdittu maailman pitkäkestoisimmaksi pakopeliksi.

Pelin rakentajan InsideOut Escape Gamesin mukaan tehtävät pohjautuvat Idän pikajunan arvoitus -elokuvaan.

“Tämä on ainutkertainen mahdollisuus rakentaa ihan uudenlainen escape room. Kaksi junavaunua, yli tusina hyttiä ja mukaansa tempaava pohjatarina. Pelin aidot puitteet ja niiden avulla rakentuva tunnelma ovat ihan omaa luokkaansa!”, sanoo Ágnes Kaszás pelin järjestävän InsideOut Escape Gamesin tiedotteessa.

Jo tuhansia hakijoita ensimmäisten päivien aikana

VR:n mukaan tempaus on aiheuttanut varsinaisen hakijaryntäyksen. VR kertoo, että hakemuksia on tullut muutaman päivän aikana useita tuhansia.

Peliin pääsee osallistumaan 6–8 henkilöä. Hakuaika on avoinna tämän viikon perjantaihin, eli 1.12.2017 kello 16 saakka.

VR:n tiedotteessa kerrotaan, että toive junaan pääsystä on saanut osan innokkaista hakijoista kokeilemaan myös luovempia lähestymiskeinoja. Sekä pelin kapteenit Riku Nieminen ja Katleena Kortesuo, että peliä suunnitteleva taho ovat saaneet yksityisviestejä pääsystä mukaan.

– Tuomaristo pysyy kuitenkin tiukkana ja oikeudenmukaisena, oikotietä osallistumiseen ei ole, kertoo Outi Lahtinen VR:n matkustajaliikenteen markkinoinnista.

Kansainväliset mediat huomioivat junamysteerin

Tieto junassa järjestettävästä pakopelistä on kiirinyt myös kansainvälisten medioiden sivuille. Esimerkiksi The Sunday Times ja Lonely Planet ovat uutisointeet tempauksesta.

Lonely Planet kehotti Poirot-faneja hakeutumaan Suomeen ainutkertaisen kokemuksen perässä, ja The Sunday Times listasi pakopelin viikon kuumimpien matkavinkkiensä joukkoon.

Ulkomaalaisia hakijoita saattaa kohdata ikävä yllätys, sillä kilpailun sääntöjen mukaan kilpailuun osallistuvan tulee myös asua Suomessa.

  • Katso alla olevalta videolta Idän pikajunan arvoitus -elokuvan traileri:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?