Kotimaa

Syyte: Etniset marketit Oulussa huume­kaupan kulissi – pää­epäillyn sokkelin vierestä löytyi kilo­kaupalla kannabista

Julkaistu:

Oulussa sijaitsevien etnisten liikkeiden epäillään toimineen huumekaupan kulissina.
Oulussa käsitellään parhaillaan laajaa huumejuttua, johon liittyvien syytteiden mukaan Oulussa sijaitsevien etnisten kauppojen kautta on välitetty useita kiloja hasista ja marihuanaa. Syyttäjän mukaan elintarvikkeiden myynti kaupoissa on ollut toisarvoista ja niitä varten perustettua toiminimeä on käytetty ensisijaisesti huumerahojen häivyttämiseen.

Oulun vankilan liikuntasalissa aloitetun huumejutun ensimmäisenä päivänä käsitellyssä kannabiskokonaisuudessa on viisi vastaajaa. Heistä kahta syytetään törkeästä huumausainerikoksesta ja kahta huumausainerikoksesta. Viides vastaaja on päätekijän avovaimo, jonka nimissä liikkeet ovat olleet.

Poliisi on takavarikoinut tutkinnan aikana päätekijän kotoa Herukan kaupunginosasta yli 11 kiloa kannabistuotteita, joita oli kaivettu sokkelin viereen maahan ja halkopinon juureen sekä piilotettu uimahallihuoneeseen ja vaatenaulakkoon.

Esitutkinnan aikana syytetyiltä on takavarikoitu käteistä rahaa yhteensä 18 000 euroa. Rahapaketit oli kätketty pakastimeen ja makuuhuoneen lipastoon. Huumekauppiailla on mennyt ulkoisesti hyvin, sillä he ovat liikkuneet BMW-, Audi A4 Sedan- ja Peugeot Boxer -merkkisillä autoilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Syyttäjä vaatii päätekijäksi epäillylle miehelle yli kolmen vuoden vankeusrangaistusta. Toiselle syytetylle vaaditaan vähintään vuoden mittaista vankeusrangaistusta ja kolmannelle miehelle vähintään 9 kuukauden mittaista vankeusrangaistusta.

Syyttäjän mukaan myymälöiden omistaja ei ole ollut osallinen huumekauppaan. Liiketoiminnan määräysvaltaa on tosiasiallisesti käyttänyt pääepäilty.

Rahaliikenteen keskuksena on toiminut Herukassa sijaitseva omakotitalo, jonka syytetyt ovat vuokranneet liiketoimintaansa varten.