Kotimaa

Anna, 30, valittiin Ähtärin pandojen hoitajaksi – työskenteli aiemmin Särkänniemen delfinaariossa

rac

Julkaistu:

Jättiläispandojen hoitajaksi Ähtärin eläinpuistoon on valittu Anna Palmroth.
Suomeen ensi vuonna saapuvan jättiläispandaparin hoitajaksi on valittu Anna Palmroth, kertoo Ähtärin eläinpuiston vt. toimitusjohtaja Kari Vainio STT:lle.

30-vuotias Palmroth on aiemmin työskennellyt delfinaariossa Särkänniemessä. Hakijoita pandanhoitajaksi oli noin 200, joista osa oli ulkomaalaisia.


Tavoitteena on, että pandat saapuisivat Suomeen tammikuussa. Yleisö pääsisi tällöin tutustumaan niihin helmikuussa.

Ilkka uutisoi aiemmin, että alkuperäistä aikataulua on viivästetty joulukuusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kun eteen tulee jouluja ja muita juhlapyhiä, olemme todenneet, että on parempi, että jättiläispandat saapuvat tammikuussa, totesi vt. toimitusjohtaja Kari Vainio tuolloin.

Tarkoitus on, että pandat tulisivat karanteenin jälkeen nähtäville viikolla seitsemän. Se osuisi yhteen kiinalaisen uudenvuoden kanssa.

Eläinpuiston hallituksen puheenjohtaja Mikko Savola kertoo, että jättiläispandat on jo valittu. Kiina lähettää Ähtäriin 3- ja 4-vuotiaan pandaparin.

Palmroth on ollut kuukauden Kiinassa tutustumassa pandapariskuntaan ja yleisesti pandojen hoitoon ja elämään. Pariskuntaa hän luonnehtii mukavaksi.

– Uros on aktiivinen ja kova syömään. Naaras on hieman ujompi ja rauhallisempi, mutta erittäin kaunis panda, Palmroth kertoo.

Pariskunnalle toivotaan myös jälkikasvua, mutta ilouutista ei kannata odotella ihan heti. Palmrothin mukaan Ähtärin pandat ovat sukukypsiä vasta muutaman vuoden kuluttua.

Pandojen tuomisesta Suomeen sovittiin keväällä Kiinan presidentti Xi Jinpingin vierailun yhteydessä.

Pandahoitajasta kerrottiin MTV:n Huomenta Suomessa -lähetyksessä.

Jutun alussa olevalla videolla esitellään panda, joka mahdollisesti muuttaa Kiinasta Suomeen. Video on alun perin julkaistu heinäkuussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt