Kainuulainen opettaja raiskasi vaimonsa ja alisti - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kainuulainen opettaja raiskasi vaimonsa ja alisti

Kainuulaispariskunnan parisuhde päättyi karusti.

Kainuulaispariskunnan parisuhteen päättymistä nöyryyttämiseen ja raiskaukseen puitiin Kainuun käräjäoikeudessa.­

21.11.2017 7:19 | Päivitetty 21.11.2017 11:18

IS:n tietojen mukaan opettajana työskentelevä mies alisti vaimoaan lähes kaikin mahdollisin keinoin. Lopulta mitta täyttyi ja nainen teki puolisonsa teoista ilmoituksen poliisille.

Käräjäoikeudessa käsitellyt tapahtumat istuttiin suljetuin ovin. Oikeuden laatimasta julkisesta selosteesta selviää kuitenkin pääpiirteittäin tapahtumat vuosilta 2010–2015. Teonkuvauksen mukaan mies oli ajanut puolisonsa alapään paljaaksi vastoin tämän tahtoa ja myös raiskannut hänet.

Opettajamiestä syytettiin myös toisesta raiskauksesta, mutta tämän teon osalta oikeus katsoi kyseessä olleen kunnianloukkauksen. Mies oli vetänyt naisen housut polviin ja nöyryyttänyt tätä itsenäisyyspäivänä 2015, mutta näyttöä raiskauksesta ei ollut. Nöyryytystä oli edeltänyt useaan otteeseen tapahtunut puhelimen ja sen puhelintietojen tarkastus.

Kun parisuhteen päättyminen oli selviö, niin mies vaihdatti myös lukot pariskunnan yhteiseen asuntoon.

Kainuun käräjäoikeus tuomitsi miesopettajan vuoden ja 9 kuukauden ehdolliseen vankeuteen raiskauksesta, pakottamisesta sukupuoliseen tekoon, lievästä pahoinpitelystä, viestintäsalaisuuden loukkauksesta, kunnianloukkauksesta ja hallinnan loukkauksesta.

Korvauksia kertyi miehelle maksettavaksi yli 21 000 euroa. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Myöhemmin hovioikeus hylkäsi raiskaus-syytteen, mutta katsoi miehen kuitenkin syyllistyneen seksuaaliseen ahdisteluun, lievään pahoinpitelyyn, viestintäsalaisuuden loukkaukseen, kunnianloukkaukseen ja hallinnan loukkaukseen. Miehen tuomio putosi kolmeen kuukauteen ehdollista vankeutta.

Juttua korjattu ja tarkennettu klo 11.18: Mies veti naisen housut polviin, ei nilkkoihin. Tieto miehen ammatista perustuu IS:n hankkimiin tietoihin, ja tämä käy nyt ilmi myös tekstistä.

Juttua muokattu 1.2.2019: Lisätty maininta hovioikeuskäsittelystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?