Takakonttimies Samuli Virtanen paljastaa, miten outoon episodiin päädyttiin: ”Jos kyyristyn,...” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Takakonttimies Samuli Virtanen paljastaa, miten outoon episodiin päädyttiin: ”Jos kyyristyn,...”

Samuli Virtanen sanoo ”vähän katuvansa” mystistä episodia, joka nousi esille jopa eduskunnan kyselytunnilla.

19.11.2017 6:55

Viimeisin kohu kesän tapahtumista nousi, kun selvisi, että valtiosihteeri Samuli Virtanen (sin) poistui sunnuntaina 11. kesäkuuta Kesärannasta sopimusvirka-auton takakontissa välttääkseen portilla väijyvät kuvaajat.

Tempaus johti poliisin esitutkintaan. Työmatkalla Georgian Tbilisissä oleva Virtanen kertoo IS:lle, että poliisi otti häneen yhteyttä torstaina ja kertoi tuomion.

– Suullinen huomautus tuli, Virtanen sanoo.

Poliisi kertoi jo viikko sitten, että asiasta on tehty rikosilmoitus. Tutkintapyyntöjä oli kaksi. Päiväsakkotuomio olisi ollut toinen vaihtoehto, mutta matkan lyhyys (30–50 metriä) Kesärannan edustalla ja auton hiljainen vauhti riittivät perusteeksi suulliseen huomautukseen.

– Poliisi toimi erittäin asiallisesti, Virtanen kiittelee.

Virtanen sanoo ”vähän katuvansa” mystistä episodia, joka nousi esille jopa eduskunnan kyselytunnilla. IS:lle Virtanen kertoo ensimmäistä kertaa, miten kesäkuinen episodi meni.

Samuli Virtanen julkaisi Facebook-tilillään kuvan itsestään auton takakontissa sen jälkeen kun hänen poistumisestaan Kesärannasta nousi kohu.

– Kävelin sieltä saunalta Kesärannan edustalle, missä auto odotti. Kun olin tullut taksilla Kesärantaan, portilla ei ollut ketään. Mutta sitten kun olin lähdössä kello 19:n aikoihin (poistuessaan Virtanen tilasi valtioneuvoston sopimusauton), kysyin onko siinä toimittajia portilla, niin kuski sanoi, että on siinä jonkin verran ja kuvaajia kanssa. Se sattui lisäksi olemaan sellainen auto (Audi A6), ettei siinä ollut niin tummia laseja.

– Jos minä istun siinä, aivan varmasti minut tunnistaa. Jos kyyristyn, näyttää että mitä minä salailen. Ja siitäkin olisi voinut tunnistaa.

– Keskusta piti Kesärannassa jo omaa kokoustaan. Anne Berner ja Partasen Jari (valtiosihteeri) tulivat minua vastaan. Tajusin, että on lähdettävä pois, haluan takaisin kotiin, mitä mä teen? Sanoin sitten kuskille, että laita minut takakonttiin. Se ei todellakaan ollut autokuskin idea. Kuski oli vähän ihmeissään. Sanoin että aja portista ulos ja kulman takana ennen kuin ollaan isolla tiellä, pysähdyt ja päästät minut sieltä pois. Ei hän voinut muuta.

Mystisellä operaatiolla oli tarkoitus estää, ettei tieto Kesärannan sunnuntai-illan tapaamisesta olisi mennyt puoluekokouksesta palaavalle uudelle PS:n johdolle.

– Jos tieto siitä, että Samuli on käynyt Kesärannassa, olisi levinnyt, niin Jussi Halla-ahon ja Matti Putkosen vastatoimet olisivat alkaneet saman tien, Petteri Leino sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?