Kotimaa

Varta vasten jalostettu tulppaani, pandat, piano... tällaisia ovat 100-vuotiaan Suomen syntymä­päivä­lahjat

Julkaistu:

Hollanti lahjoitti syntymäpäiväsankarille nimikkotulppaanin, Iso-Britannia lähettää prinssi Williamin.
Suomalaiset ovat saaneet ihailla tänä vuonna kruunupäiden säihkettä ja valtiomiesten loistetta.

Suomessa on nähty ennätysmäärä valtiovierailuja, kun valtioiden päämiehet ovat tulleet onnittelemaan satavuotiasta tasavaltaa.

Suomi-neitoa on hemmoteltu myös hienoilla lahjoilla.

Hollanti lahjoitti syntymäpäiväsankarille uuden tulppaanilajikkeen. Kukkien kasvattajamaa jalosti juhlavuoden kunniaksi kauniin Finlandia-tulppaanin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pitkävartisen, valkoisen tulppaanin kummi on rouva Jenni Haukio. Tulppaani tullaan näkemään muun muassa presidentin kesäasunnolla Kultarannassa.


Unkari muisti sukulaiskansaa luovuttamalla Boganyi-pianon Sibelius-Akatemialle. Piano on tunnettu erikoisesta muotoilustaan. Pianon on kehittänyt maailmankuulu pianisti, Sibelius-Akatemiassakin opiskellut Gergely Boganyi. Hän käytti instrumentin suunnitteluun kymmenen vuotta.


Kiina antoi lahjaksi pandapariskunnan. Pandojen asuinpaikaksi tulee Ähtärin eläinpuistoon.


Suomi elätteli toivoa, että Norja lahjoittaisi satavuotisjuhlan kunniaksi Haltitunturin huipun. Asialle lämpeni norjalainen Kålfjordin eli Kaivuonon pikkukunta. Kuntalaiset kirjelmöivät asiasta Norjan pääministeriä.

Norjan pääministeri kiitteli ehdotusta ja ilmoitti miettivänsä sopivaa lahjaa Suomelle.

Haltitunturi jää haaveeksi. Norjan lahja oli kuningas Haraldin ja kuningatar Sonjan onnitteluvierailu.


Ensi kertaa Suomen historiassa maassa oli vierailulla yhtä aikaa kaikki Pohjoismaiden valtiopäämiehet puolisoineen.

Norjan kuningasparin lisäksi maassa vierailivat Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia, Tanskan kuningatar Margareeta II, Islannin presidentti Guðni Thorlacius Jóhannesson ja puoliso Eliza Jean Reid.


Ison-Britannian lahja satavuotiaalle on prinssi Williamin vierailu. Cambridgen herttua saapuu Helsinkiin marraskuun lopussa.

Suomessa prinssi William ei ole aiemmin vieraillut. Prinssi saapuu ilman vaimoaan, raskaana oleva herttuatar Catherinea jää kotiin.


Ison-Britannian lahja oli taitolentoryhmän ilmailunäytös. Red Arrows osallistui kesäkuussa Helsingin Kaivopuiston ilmailunäytökseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt