Ex-puoluesihteeri Korhonen ennustaa kirjassaan: Sipilä sivuun ensi kesänä, keskustalle roima vaalitappio ja Rinteestä pääministeri 2019

Julkaistu:

Politiikka
Korhosen mukaan Sdp nousee suurimmaksi puolueeksi, kun Rinne ymmärtää Jäätteenmäen ja Sipilän tapaan hokea istuvan hallituksen epäonnistumista.
Keskustan ex-puoluesihteeri (2006–2010) Jarmo Korhonen on kirjoittanut kirjan Vallantavoittelijat (Tammi).

Kirjassaan Korhonen ennustaa keskustalle mustaa tulevaisuutta: kevään 2019 eduskuntavaaleissa noin 14 prosentin kannatusta ja 29–33 kansanedustajaa.

– Nyt keskustaliike on jakautunut historiansa pahiten. Kannattajien enemmistön mielipiteet maakunnissa tukevat puolueesta poispotkittavia, väyrysläisiä maakuntien keskustalaisia.

– Liberaalit saivat määritellä politiikan sisällön miehittämällä kaikki keskeiset paikat puolueessa, eduskuntaryhmässä, ministeriryhmässä ja avustajakunnassa, Korhonen näkee.

Korhosen mielestä keskustan pitäisi vaihtaa puheenjohtaja Juha Sipilä (kesk) pois tehtävistään ensi kesänä.

– Keskustan ainoa mahdollisuus selvitä eduskuntavaaleissa 2019 kolmen parhaan joukkoon on vaihtaa puheenjohtajaa Sotkamon puoluekokouksessa kesällä 2018. Ja sen jälkeen käydä hallitusneuvottelut ja muodostaa uuden puheenjohtajan, pääministerin, johdolla uusi hallitus 10 kuukaudeksi.

– Sotkamon puoluekokouksessa jonkun on uskallettava haastaa Sipilä. Toinen vaihtoehto on, että Sipilä luopuu puheenjohtajuudesta, ja valitaan uusi puheenjohtaja ja pääministeri, Korhonen kirjoittaa.

Kokoomus johtaa nyt selvästi kannatusmittauksia, mutta keskustan ex-puoluesihteeri povaa Sdp:stä uutta pääministeripuoluetta. Korhosen ennusteen mukaan Sdp voittaisi huhtikuun 2019 eduskuntavaaleissa kokoomuksen niukasti.

– Sdp voittaa eduskuntavaalit olemalla selkeä vaihtoehto kokoomukselle. Suomalainen Sdp voittaa vaalit epävakaassa maailmassa. Eurooppalainen kokoomus vastaan suomalainen Sdp, siinä on seuraavien eduskuntavaalien taistelupari, Korhonen kirjoittaa.

Korhosen mielestä puheenjohtaja Antti Rinne (sd) voi pienellä preppauksella ja keskustan vanhalla reseptillä nousta pääministeriksi.

– Rinteen kyky kampanjoida on huono. Hän tarvitsisi parin päivän henkilökohtaisen tehokurssin kampanjoinnista ja vaalitoiminnasta. Sen jälkeen hän tekisi silppua niin Sipilästä kuin Petteri Orposta (kok).

– Politiikassa pärjää, kun pääsee oppositiosta hyökkäämään yksinkertaisella keinolla. Toista aina, että ”hallitus on epäonnistunut, pääministerin pitää erota, uudet vaalit, SDP on kansalaisia kuunteleva vaihtoehto”. Kyllä kansa palkitsee ahkeran työn, näin Anneli Jäätteenmäki ja Juha Sipilä voittivat keskustan puheenjohtajina eduskuntavaalit 2003 ja 2015. Korhonen opastaa Rinnettä.

Korhonen käy 377 sivuisessa kirjassaan läpi kaikkien keskeisten poliittisten toimijoiden tekemiset reilun kymmenen vuoden ajalta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt