Kahden Turun kaupungin työntekijän epäillään kavaltaneen parkkimittareista satoja tuhansia euroja

Kahta Turun kaupungilla työskennellyttä ja pysäköintiautomaatteja tyhjentänyttä työntekijää epäillään törkeistä kavallus- ja varkausrikoksista, joiden avulla on kerätty jopa satojentuhansien eurojen arvoinen rikoshyöty.

KRP tutkii laajaa kavallus- ja varkausrikosta Turussa.

15.11.2017 20:36

Työntekijöiden epäillään varastaneen pysäköintiautomaatteihin syötettyjä kolikoita satojentuhansien eurojen arvosta niiden tyhjentämisen yhteydessä.

Rikosepäilystä keskiviikkona kertoneen keskusrikospoliisin mukaan rikollisen toiminnan epäillään alkaneen jo 1990-luvulla ja jatkuneen siihen saakka kunnes epäillyt jäivät kiinni lokakuun lopussa kuluvana vuonna.

Rikosylikomisario Markus Laine KRP:sta kertoo, että epäilty rikollinen toiminta ilmeni sattumalta muun rikostutkinnan yhteydessä.

– Tuli ilmi, että Turun suunnilla liikkuu erittäin suuria kolikkomääriä. Asiaa selvitettäessä paljastui tämä vyyhti, Laine selventää.

Rikosylikomisario kertoo alkuperältään epäilyttävien kolikkoerien olleen arvoltaan jopa kymmeniätuhansia euroja.

Kolikkoerien liikkeitä Laine ei toistaiseksi täsmennä tutkinnallisista syistä.

Pysäköintiautomaateista rahaa varastaneita kahta henkilöä epäillään törkeistä kavallus- ja varkausrikoksista. Poliisin mukaan rikollisessa toiminnassa on ollut mukana myös kolmas henkilö, joka on aiemmin työskennellyt Turun kaupungilla vastaavissa tehtävissä. Hänen osaltaan tekoa tutkitaan törkeänä varkautena.

Laine kertoo kaikkien pääepäiltyjen olevan miehiä, joista kaksi on edelleen tutkintavankeudessa.

Näiden lisäksi poliisilla on epäiltynä ”kokonainen liuta” henkilöitä, joiden kytköstä kavalluksiin ja varkauksiin selvitetään.

– Kyseessä ovat henkilöt, joille kavallettuja ja varastettuja rahoja on toimitettu säilytettäväksi tai rahanpesua varten, jotta kolikoiden alkuperä saataisiin häivytettyä. Heitä epäillään kätkemis- ja rahanpesurikoksista.

Keskusrikospoliisi jatkaa tapauksen tutkintaa tutkintavankeudessa olevien epäiltyjen kuulusteluilla ja pyrkimällä paikantamaan kateissa olevaa, Turun kaupungille kuuluvaa omaisuutta. Lisäksi poliisi on käynnistänyt turvaamistoimia epäiltyjen omaisuuteen rikosvahingon saamiseksi takaisin.

Käräjäoikeus on määrännyt syytteen noston määräpäivän tammikuulle 2018.

Kaupunginjohtaja Minna Arve kertoo, että Turun kaupunki on käynnistänyt tapauksen johdosta sisäisen tarkastuksen.

– Suhtaudumme asiaan erittäin vakavasti.

Sisäisessä tarkastuksessa pyritään selvittämään muun muassa se, miten on mahdollista, että kavallus- ja varkaustoiminta on jatkunut yhtäjaksoisesti 1990-luvulta näihin päiviin saakka.

Arve kertoo, että Turun kaupungin Kiinteistöliikelaitoksella lippuautomaattien ylläpidossa työskennelleiden epäiltyjen työsuhteet on purettu.

– Turun kaupunki tulee vaatimaan vahingonkorvausta rikoksella aiheutetusta vahingosta, kaupunginjohtaja vakuuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?