Taksinkuljettaja ahdisteli kehitysvammaista asiakastaan ja tarjosi suklaata vaikenemisesta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Taksinkuljettaja ahdisteli kehitysvammaista asiakastaan ja tarjosi suklaata vaikenemisesta

Taksinkuljettaja tuomittiin Espoon käräjäoikeudessa seksuaalisesta.

Julkaistu: 15.11.2017 7:21

Rikos paljastui, kun uhri kertoi vakituiselle kuljettajalleen edellisen kuskin koskeneen häntä ”naisen paikkaan”.

41-vuotias taksinkuljettajana toiminut mies tuomittiin Espoon käräjäoikeudessa seksuaalisesta ahdistelusta 60 päivänä vankeuteen.

Rikos tapahtui vuonna 2016. Hän oli hakenut asiakkaita kehitysvammaisten ja muiden erityistä tukea tarvitsevien yksiköstä, ja hänen kyytiinsä oli noussut aluksi useampia ihmisiä.

Kun taksinkuljettaja jäi autoon kahdestaan naispuolisen, kehitysvammaisen asiakkaansa kanssa, hän vei kätensä tämä reidelle ja siitä sukuelimille. Kuljettaja lupasi asiakkaalleen suklaata ja pyysi, ettei tämä kertoisi asiasta kenellekään.

Rikos paljastuu

Rikos paljastui seuraavana päivänä, kun uhrin vakituinen kuljettaja kysyi tältä, kuinka päivä oli mennyt. Uhri oli kertonut viettäneensä kivan päivän ja taksinkuljettajan luvanneen hänelle suklaata. Hän myös kertoi kuljettajan koskettaneen häntä ”naisen paikkaan”.

Syytetty taksinkuljettaja kiisti oikeudessa syyllistyneensä rikokseen. Hän kertoi uhrin häirinneen hänen ajoaan, minkä vuoksi hänen oli otettava uhrin kädestä kiinni ja pidettävä sitä kiinni uhrin reittä vasten.

Ei tapana valehdella

Käräjäoikeus toteaa tuomiossaan, että todistajien kertomusten perusteella uhrilla ei ole ollut tapana valehdella tai keksiä tarinoita.

Näin ollen oikeus päätyi pitämään uhrin kertomusta seksuaalisesta ahdistelusta uskottavana.

Käräjäoikeus katsoi, ettei sakkorangaistus riitä kuljettajalle rangaistukseksi, sillä hänen uhrinsa oli kehitysvammainen. Ehdollisen vankeuden lisäksi hänet tuomittiin maksamaan uhrilleen 1 000 euroa korvauksena kärsimyksestä.

Edit: Artikkelin termejä kehitysvammaisuudesta täsmennetty kello 13.03.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?