Kotimaa

Reissu suku­mökille päättyi pahoin­pitelyyn: Mies heitti vaimon hankeen ja antoi kova­kouraisen lumi­pesun

Julkaistu:

Vaimo pakeni paikalta.
Aviovaimonsa kasvot lumella kovakouraisesti pessyt 41-vuotias mies on tuomittu lievästä pahoinpitelystä 550 euron sakkoihin sekä Etelä-Savon käräjäoikeudessa että Itä-Suomen hovioikeudessa.

Mies kiisti lumipesun ja väitti vaimon kasvojen punehtuvan herkästi ulkoillessa.

41-vuotias kaakkoissuomalainen mies oli ollut viime maaliskuussa vaimonsa kanssa sukulaisen mökillä Puumalassa.

Vaimon mukaan mies heitti hänet mökkireissulla lumihankeen ja hankasi kovaotteisesti lunta hänen naamaansa. Vaimo pakeni paikalta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Todistaja kertoi käräjäoikeudessa, kuinka nainen oli palannut itkien saaresta ja maininnut joutuneensa vähän rajumman lumipesun kohteeksi.

Todistajan mukaan naisen kasvot olivat naarmuuntuneet.

Mies kiisti lievän pahoinpitelyn. Mies ilmoitti vaimon kaatuneen, kun tämä oli käynyt hänen kimppuunsa oksien kanssa. Episodi tapahtui nuotiolla.

– Siskon mökillä kaikki olivat olleet kiinni toisissaan ja suusanallista kärhämää oli, mutta ei väkivaltaa, mies muisteli käräjäoikeudessa.

Käräjäoikeuden mukaan mies oli tehnyt ruumiillista väkivaltaa vaimolleen hankaamalla lunta kovakouraisesti kasvoihin ja pitämällä naista vasten puupinoa.

Vaimo sai kivun ja säryn lisäksi verestäviä naarmuja kasvoihinsa.

Käräjäoikeus tuomitsi 41-vuotiaan miehen lievästä pahoinpitelystä 25:een 22 euron päiväsakkoon eli maksamaan 550 euroa. Käräjäoikeus määräsi miehen maksamaan myös 40 euroa rikosuhrimaksua.

Itä-Suomen hovioikeus on vapauttanut miehen velvollisuudesta maksaa rikosuhrimaksu, joka voidaan määrätä vain rikoksesta, josta on säädetty ankarin rangaistus on vankeutta. Lievästä pahoinpitelystä voidaan tuomita ainoastaan sakkoja.