Lapsensa puukotusmurhasta epäilty isä kaappasi 3-vuotiaan jo kesällä Euroopan ulkopuolelle – äiti haki tyttären takaisin Suomeen

Mies hankki lapselle Ranskan passin naisen tietämättä ja kaappasi tämän ulkomaille. Lapsen vanhemmilla on vireillä huoltajuuskiista.

13.11.2017 16:46
  • Isän epäillään puukottaneen 3-vuotiasta lastaan leikkipuistossa Porvoossa maanantaiaamuna. Tapahtumat alkoivat noin kello 7.55.

  • Poliisipartio saapui paikalle noin kello 8.05 ja pysäytti väkivallanteon. Lapsi kuljetettiin pelastushelikopterilla sairaalaan, jossa hän menehtyi aamupäivällä vammoihinsa.

  • Itä-Uudenmaan poliisin mukaan isä oli hakenut lapsen kotoa luvatta.

  • Poliisi tutkii tekoa murhana. Epäilty on 38-vuotias Ranskan kansalainen. Hänen kuulustelunsa aloitetaan tiistaina.

  • Oheisella videolla kerrotaan, mitä 3-vuotiaan epäillystä murhasta tiedetään nyt.

Porvoossa tapahtuneesta 3-vuotiaan puukottamisesta epäilty mies oli jo aiemmin vienyt lapsensa tämän äidin luota ilman lupaa. Käräjäoikeuden papereista käy ilmi, että kaapattu lapsi oli tyttö. Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan isä oli vienyt lapsen mukanaan yli kymmenen kertaa jo maalis- ja huhtikuun välisenä aikana. Hän piti lasta luonaan usein yön yli ilman, että äiti tiesi lapsen olinpaikkaa.

Isä haki tyttärelleen Ranskan kansalaisuuden ja passin ilman, että äiti tiesi asiasta. Kesällä mies kaappasi lapsen mukanaan Karibialle kotiseudulleen. Äidin piti hakea lapsi takaisin Suomeen. Isän kertoman mukaan kyseessä ei ollut kaappaus, vaan hän halusi tyttärensä tutustuvan isänsä kotimaahan ja sukulaisiin.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan mies sai häätötuomion tammikuussa 2017 ja muutti pois parin yhteisestä asunnosta helmikuussa. Muuttoa edeltäviksi viikoiksi nainen haki suojaa turvakodista lapsen kanssa. Tällä hetkellä vireillä on huoltajuuskiista, jota ei ole vielä käsitelty hovioikeudessa miehen valituksen jälkeen.

Nainen on kertonut käräjäoikeudessa miehen uhanneen tappaa itsensä, lapsen ja naisen, mikäli oikeuden päätös ei miellytä häntä. Mies on kiistänyt naisen väitteen.

Lisäksi miestä vastaan on käräjäoikeudessa vireillä lähestymiskieltohakemus. Nainen haki lähestymiskieltoa hänelle ja lapselleen elokuun lopussa.

Mies on tammikuussa 2017 saanut tuomion toiseen, vanhempaan mutta alle 15-vuotiaaseen lapseensa kohdistuneesta pahoinpitelystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?