3-vuotiaan Porvoossa puukottanut isä saanut tuomion toisen lapsensa pahoinpitelystä – häädettiin naisen asunnosta alkuvuonna

Miestä vastaan on käräjäoikeudessa vireillä lähestymiskieltohakemus.

13.11.2017 15:41 | Päivitetty 13.11.2017 16:13
  • Isä puukotti 3-vuotiasta lastaan leikkipuistossa Porvoossa maanantaiaamuna. Tapahtumat alkoivat noin kello 7.55.

  • Poliisipartio saapui paikalle noin kello 8.05 ja pysäytti väkivallanteon. Lapsi kuljetettiin pelastushelikopterilla sairaalaan, jossa hän menehtyi aamupäivällä vammoihinsa.

  • Itä-Uudenmaan poliisin mukaan isä oli hakenut lapsen kotoa luvatta.

  • Poliisi tutkii tekoa murhana. Epäilty on noin 40-vuotias Ranskan kansalainen. Hänen kuulustelunsa aloitetaan tiistaina.

Maanantaiaamuna 3-vuotiasta lasta puukottanut mies sai Ilta-Sanomien tietojen mukaan häätötuomion tammikuussa 2017. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi miehen muuttamaan heti pois naisen asunnosta sekä maksamaan kantajan oikeudenkäyntikulut.

Lisäksi miestä vastaan on käräjäoikeudessa vireillä lähestymiskieltohakemus. Lähestymiskieltoa haki samassa asunnossa asuva nainen elokuun lopussa.

Isä on noin 40-vuotias Ranskan kansalainen, joka on saapunut Suomeen vuonna 2011.

Hän on tammikuussa 2017 saanut tuomion toiseen, vanhempaan mutta alle 15-vuotiaaseen lapseensa kohdistuneesta pahoinpitelystä.

Hänen mukaansa tytär ei ollut noudattanut kodin sääntöjä. Isän mukaan hän oli siksi rankaissut tytärtä kulttuuriinsa kuuluvalla tavalla.

Jutun alussa olevalla videolla toimittaja Miikka Hujasen raportti rikospaikalta.

Poliisi tutkii puukotusta murhana

Poliisi tutkii kolmivuotiaan lapsensa leikkipuistossa puukottaneen isän tekoa murhana.

– Teko on ylipäätään toteutettu harkiten ja siihen liittyvät yksityiskohdat ratkaisevat sen, komisario Jyri Hiltunen kertoo.

– Häntä kuullaan huomenna, Hiltunen sanoo.

Poliisilla on alustava käsitys teon motiivista, mutta esitutkinnan tässä vaiheessa poliisi ei halua kommentoida asiaa julkisuudessa.

Porvoon keskustassa Lyseon leikkipuistossa puukotettu lapsi menehtyi vammoihinsa sairaalassa.

Poliisi kertoo Ilta-Sanomille, että teolla on ollut useita silminnäkijöitä. Aamupäivän aikana poliisi on kuullut heitä, muttei halua kertoa kuulusteluiden sisällöstä tarkemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?