Kotimaa

Presidentiksi pyrkivä Paavo Väyrynen paljastaa ”raa’an” totuuden: Kannatuskorteista puuttuu yli puolet

Julkaistu:

Politiikka
”Toivotaan, että jotenkin lakkaisin olemasta.”
Europarlamentaarikko ja Keskusten moninkertainen presidenttiehdokas, nyt oman kansanliikkeensä ehdokkaana oleva Paavo Väyrynen tunnustaa mahdollisen presidenttiehdokkuutensa kannatuskorttien keräämisen olleen ”yllättävän työlästä”.

Yli puolet puuttuu vielä, vaikka aikaa on enää kuukausi.

Väyrynen löytää antamassaan tiedotteessa syyn ”aikamoisesta uutispimennosta”, johon hän kokee joutuneensa.

”Kaikkein uutisarvoisimmatkaan kannanottoni eivät ole ylittäneet uutiskynnystä”, Väyrynen suree. Lisäksi Väyrynen näkee ”vastavoimien häiritsevän” korttien keräämistä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän käyttää ilmausta ”valeuutiset”.

”Sosiaalisessa mediassa on levitetty tehokkaasti ”uutista”, että kannattaisin tavoitteita, joita George Soroksen väitetään ajavan: maahanmuuton lisäämistä, samaa sukupuolta olevien avioliittoja, Ukrainan integroimista EU:iin ja Venäjän vastustamista”, Väyrynen toteaa.

”Raaka totuus on, että kannattajani ovat saaneet toistaiseksi kokoon vain vajaat kymmenen tuhatta kannattajakorttia. Jäljellä oleva aika ei riitä siihen, että kortit saataisiin kerätyksi äänestäjiä henkilökohtaisesti tapaamalla. Tästä syystä pyrimme keräämään niitä myös postin välityksellä”, Väyrynen kertoo.

Kortteja pitäisi saada kokoon 20 000.


Niinpä Väyrynen aikoo julkaista maanantaina ilmestyvässä Maaseudun Tulevaisuus -lehdessä liitteen, jossa on kaksi kannattajakorttia. Lehdet lukijat voivat lähettää ne kampanjalle.

Väyrynen arvelee ympärillään vallitsevan ”hiljaisuuden” johtuvan siitä, että kaikkien muiden ehdokkaiden kannattajat toivoisivat, ettei hän olisi vaaleissa ehdokkaana, ”että jotenkin lakkaisin olemasta”.

Väyrysen vaalianalyysin mukaan hän on itse Sauli Niinistön ohella vahvin ehdokas presidentinvaalin toiselle kierrokselle ”ja ainoa ehdokas, jolla on mahdollisuudet voittaa hänet”.

Hän epäilee, etteivät muut ehdokkaat halua ottaa kantaa asiakysymyksiin, jotka on nostanut esiin. Näitä olisivat EU:n rooli sotilasliittona ja Naton eurooppalaisena pilarina, kansalaisaloitteen Suomen jäsenyydestä euroalueessa hautautuminen perustuslakivaliokuntaan, Suomen rajatarkastusten palauttaminen ja YK:n kestävän kehityksen periaatteet.

”Tässä vaikeassa mediaympäristössä kannattajakorttien keräämistä on sinnikkäästi jatkettava. On saatava aikaan todelliset presidentinvaalit”, Väyrynen päättää tiedotteensa.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt