Brittikuvaaja ikuisti Kainuun korvessa telmineet karhunpennut – liikuttava video leviää maailmalla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Brittikuvaaja ikuisti Kainuun korvessa telmineet karhunpennut – liikuttava video leviää maailmalla

Luontokuvaaja Jenny Stockin kamera vangitsi nuoruutensa huumassa telmivien karhunpentujen tuokion.

12.11.2017 11:14

Suomessa kuvattu liikuttava karhuvideo leviää maailmalla. Brittikuvaaja Jenny Stock ikuisti kahden karhunpennun riehakkaan telmintätuokion eräkeskuksessa lähellä Venäjän rajaa.

Videolla näkyy, kuinka kaksi ruskeakarhun pentua heittäytyy leikkimielisen tappelun tuoksinaan. Emo seuraa tilannetta vierestä.

Elämäniloisten pentujen karisma valloittaa nyt internet-kansaa maailmalla. Videosta on uutisoinut muun muassa suuri brittilehti Daily Mail.

Kuvaustilanteessa metsäaukealla vietti aikaa myös kolmas karhunpentu. Instagram-tilillään Stock on julkaissut täysimittaisen videon, jossa näkyvät kaikki kolme pentua sekä emo. Energisen touhuamisen päätteeksi perhe vetäytyy ansaitulle ateriahetkelle.

– Nämä kolme pentua ilmestyivät aukealle keskeltä metsää. Emo seurasi heti niiden takana, Stock kuvailee MSN-sivuston mukaan.

– Aluksi ne vaikuttivat ujoilta ja selvittivät tietään puiden keskeltä pelokkaan oloisina. Sitten ilmeni, että niillä oli enemmän itseluottamusta kuin olin arvannut. Kuulin niiden raskaan huohotuksen kuvauskojun oven lähellä. Yhdessä vaiheessa ne jopa kävivät kokeilemassa oven kahvaa.

Video on ikuistettu Martinselkosen eräkeskuksessa Suomussalmella, Kainuun maakunnassa. Eräkeskuksessa on kolme erillistä pistettä, jotka on varustettu karhujen kuvaamiseen tarkoitetuilla kojuilla. Stock julkaisi karhunpennuista kuvia Facebook-sivuillaan jo heinäkuussa 2016.

Stock kehuu MSN:n mukaan, että uteliaiden ja innokkaiden ruskeakarhun pentujen tarkkaileminen on hauskaa puuhaa. Vaikka hän oli ensimmäistä kertaa karhuja kuvaamassa, hän ei tuntenut pelkoa vaan ainoastaan viehätystä ja iloa.

– Pennut rakastavat telmimistä. Niillä on käynnissä jatkuva tappelemisen leikkiminen, kun ne opettelevat olemaan oikeita karhuja.

Kainuun metsien kuninkaalliset ovat aiemminkin saaneet kansainvälistä palstatilaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?