Helsingin hovioikeus piti ennallaan juontaja Axl Smithin salakatseluvyyhdin tuomion

Julkaistu:

Perjantaina antamallaan tuomiolla hovioikeus piti voimassa Smithille vuoden ja 2 kuukautta ehdollista vankeutta seksikumppaneidensa salakuvaamisesta ja joidenkin tallenteiden esittelystä muille ihmisille.
Axl Smithin syyksi oli jo aiemmin Helsingin käräjäoikeudessa luettu 30 salakatselua, neljä kunnianloukkausta ja kaksi yksityiselämää loukkaavaa tiedon levittämistä. Syyllisyyskysymyksen osalta käräjäoikeuden tuomio oli jo jäänyt pysyväksi. Hovioikeudessa oli kyse enää Smithille tuomitun rangaistuksen suuruudesta, josta syyttäjä oli valittanut.

Syyttäjä vaati Smithin ehdollisen vankeusrangaistuksen korottamista neljällä kuukaudella sekä oheissakon tuomitsemista. Käräjäoikeudessa rangaistus oli mitattu vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeutta ilman oheissakkoa.

Smith ja kaikki asianomistajina olleet nuoret naiset olivat tyytyneet käräjäoikeuden ratkaisuun. Käräjäoikeuden tuomio ei siis muuttunut enää myöskään korvausten osalta. Smith tuomittiin maksamaan uhreille kärsimys- ja muita vahingonkorvauksia noin 100 000 euroa ja oikeudenkäyntikuluja noin 50 000 euroa.

Koska juttu käsiteltiin hovioikeudessa vain pieneltä osin, niin hovioikeuden suullinen käsittely kesti vain päivän, kun käräjäoikeudessa juttua käsiteltiin useita viikkoja.