Kokoomusedustaja saa 18 euroa kilometrikorvausta, kun hakee lapsensa päiväkodista - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kokoomusedustaja saa 18 euroa kilometrikorvausta, kun hakee lapsensa päiväkodista

Outi Mäkelä ei näe ongelmaa siinä, että lapsenhakureissuja korvataan.

Outi Mäkelä saa korvauksia päiväkotireissuistakin.

10.11.2017 5:56

IS kävi läpi kansanedustajien tänä vuonna nostamat kilometrikorvaukset oman auton käytöstä.

Jos julkiset kulkuyhteydet ovat huonot, kansanedustaja voi käyttää omaa autoaan – joko matkoihin Helsinkiin tai ajoihin kodin ja lentokentän/rautatieaseman välillä.

Tästä artikkelista löydät Ilta-Sanomien laajan listauksen kansanedustajien kilometrikorvauksista.

Kansanedustaja Outi Mäkelä (kok) saattaa olla ainoa suomalainen, joka saa kilometrikorvauksia päiväkotireissuista.

Nurmijärvellä asuva Mäkelä kirjoittaa kilometrilaskuja ”aikataulullisista syistä”, kun hän istuntopäivien yhteydessä vie tai hakee lapsensa hoidosta. Yhdestä edestakaisesta matkasta päiväkodin kautta Mäkelä saa 18,04 euroa.

Mäkelä ei näe ongelmaa siinä, että lapsenhakureissuja korvataan.

– En sitä näin ajattele. Jos lähden bussilla eduskunnasta, ehdinkö riittävän ajoissa hakemaan lasta? Siitähän on kyse. Me emme saa verotuksessa matkakuluja vähentää, Mäkelä sanoi.

Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajat ovat harvemmin oikeutettuja kilometrikorvauksiin, koska julkinen liikenne toimii.

Hankalien yhteyksien päässä Uudenmaan kansanedustajista asuvat vain Thomas Blomqvist (r) ja Antti Kaikkonen (kesk). Tammisaarelaiselle Blomqvistille on kertynyt kilometrikorvauksia pari tonnia. Tuusulan Rusutjärvellä asuva Kaikkonen saa kerralta 27,88 euron kilometrikorvauksen.

Juttua korjattu 10.11.2017 kello 9.10: Toisin kuin jutun otsikossa ja tekstissä ensin kerrottiin, kansanedustaja Outi Mäkelä (kok) ei saa kilometrikorvauksia oman auton käytöstä joka kerta viedessään lapsensa hoitoon. Hän on oikeutettu saamaan kilometrikorvauksia kaksi kertaa viikossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?