Jyrki Lehtolan kolumni: Salainen sola ja pullea takamus näkyivät – sananvapauden rajat tulivat vastaan Arstilan Pirkossa

Hei valistuneet massat! ET-lehden kolumni? Ihan totta?

10.11.2017 11:21

ET-lehden kolumni ylitti sen sisäisen kynnyksenne, jonka toisella puolella odottaisi terapeutti, ellei sillä olisi kiire kirjoittaa lehteen siitä, että läheisyys on tärkeää?

Tiistaina valistuneilla massoilla oli niin tylsää, että ne valuivat ET-lehteen etsimään elämän tarkoitusta ja löysivät sieltä Arstilan Pirkon kolumnin, jossa Arstila kuvaili aikojen ja ihmisten muuttumista.

Valistuneet massat raivostuivat siitä, että joskus on ollut toisin kuin nyt: Alistava naiskuva! Miehen katse! Pienet tytöt! Rakenteet! Mun keho! Rakenteet! Me too!

Muutamaa päivää aikaisemmin vihreä Fatim Diarra oli loukannut Helsingissä asuvia insestiä harrastavia vaimon hakkaajia, jotka unohti täysin korostaessaan insestiä harrastavien naisten hakkaajien asuvan maaseudulla.

Kun Diarran Fatimin mietteet tulivat julki, hän piiloutui mustan huumorin taakse, jonne usein mennään, kun jäädään kiinni siitä, mitä ajatellaan. Musta huumori on kuitenkin sellaista, että pilkkopimeää täällä kellarissa, ja siksi kuvittelen olevani korkeammalla kuin muut. Ei sellaisesta näkökulmasta aleta heti pyydellä anteeksi.

 Sananvapauden rajat tulivat nyt vastaan Arstilan Pirkossa.

Muut vihreät pyysivät Diarran Fatimin perässä anteeksi, koska Diarran lausunnossa olisi ollut laajemminkin ainesta keskusteluun vihreiden sisällä kasvavasta pöyhkeästä suvaitsemattomuudesta.

Ei sellaista keskustelua haluaisi käydä, etenkin kun ollaan siinä onnellisessa tilanteessa, ettei maaseudulla ole enää ääntä. Ennen kovaäänisimmät loukkaantujat olivat uskonnollisia maalaisia, nykyään ne ovat nuoria kaupunkilaisia, joiden uskonto on mun fiilikset just nyt.

Siksi puheenaihe vaihtui kiusallisesta turvallisempaan.

Eläkeläinen oli käynyt kaupassa. Siellä se oli nähnyt palan nykyaikaa ja kirjoittanut siitä omasta näkökulmastaan kolumnin ET-lehteen.

Maahan, eläkeläinen, maahan! Ei saa kirjoittaa omasta näkökulmastaan ja historiastaan käsin, maailmaa tulee katsoa sieltä, missä valistunut eliitti loikoilee juuri nyt. Syystäkin ne raivostuivat ET-lehteä ahmivien nuorten tyttöjen puolesta, kun Arstila koki maailman sellaisena kuin se maailman kokee eli väärin.

Koska freelance-graafikko on varsin äänekäs tylsistyessään, ET-lehti pyysi anteeksi sitä, että Arstilan Pirkolla on Arstilan Pirkon tunteet. Ja kun freelance-graafikko on niin pelottava voima nykyaikana, veti lehti Arstilan kolumnin nettisivuiltaan.

Sananvapauden rajat tulivat nyt vastaan Arstilan Pirkossa. Se kävi kaupassa ja kertoi tuntemuksiaan, jotka olivat liikaa niille, joiden tuntemuksia ne eivät olleet. Taival kohti oikeudenmukaisempaa ja vapaamielisempää maailmaa muuttui leppoisammaksi, kun tie saatiin päällystettyä mykillä eläkeläisillä.

Lue lisää Lehtolan kolumneja täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?