Anssi, Anselmi

Kotimaa

Jyrki Lehtolan kolumni: Salainen sola ja pullea takamus näkyivät – sananvapauden rajat tulivat vastaan Arstilan Pirkossa

Julkaistu:

Kolumni
Hei valistuneet massat! ET-lehden kolumni? Ihan totta?
ET-lehden kolumni ylitti sen sisäisen kynnyksenne, jonka toisella puolella odottaisi terapeutti, ellei sillä olisi kiire kirjoittaa lehteen siitä, että läheisyys on tärkeää?

Tiistaina valistuneilla massoilla oli niin tylsää, että ne valuivat ET-lehteen etsimään elämän tarkoitusta ja löysivät sieltä Arstilan Pirkon kolumnin, jossa Arstila kuvaili aikojen ja ihmisten muuttumista.

Valistuneet massat raivostuivat siitä, että joskus on ollut toisin kuin nyt: Alistava naiskuva! Miehen katse! Pienet tytöt! Rakenteet! Mun keho! Rakenteet! Me too!

Muutamaa päivää aikaisemmin vihreä Fatim Diarra oli loukannut Helsingissä asuvia insestiä harrastavia vaimon hakkaajia, jotka unohti täysin korostaessaan insestiä harrastavien naisten hakkaajien asuvan maaseudulla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kun Diarran Fatimin mietteet tulivat julki, hän piiloutui mustan huumorin taakse, jonne usein mennään, kun jäädään kiinni siitä, mitä ajatellaan. Musta huumori on kuitenkin sellaista, että pilkkopimeää täällä kellarissa, ja siksi kuvittelen olevani korkeammalla kuin muut. Ei sellaisesta näkökulmasta aleta heti pyydellä anteeksi.

 

Sananvapauden rajat tulivat nyt vastaan Arstilan Pirkossa.

Muut vihreät pyysivät Diarran Fatimin perässä anteeksi, koska Diarran lausunnossa olisi ollut laajemminkin ainesta keskusteluun vihreiden sisällä kasvavasta pöyhkeästä suvaitsemattomuudesta.

Ei sellaista keskustelua haluaisi käydä, etenkin kun ollaan siinä onnellisessa tilanteessa, ettei maaseudulla ole enää ääntä. Ennen kovaäänisimmät loukkaantujat olivat uskonnollisia maalaisia, nykyään ne ovat nuoria kaupunkilaisia, joiden uskonto on mun fiilikset just nyt.

Siksi puheenaihe vaihtui kiusallisesta turvallisempaan.

Eläkeläinen oli käynyt kaupassa. Siellä se oli nähnyt palan nykyaikaa ja kirjoittanut siitä omasta näkökulmastaan kolumnin ET-lehteen.

Maahan, eläkeläinen, maahan! Ei saa kirjoittaa omasta näkökulmastaan ja historiastaan käsin, maailmaa tulee katsoa sieltä, missä valistunut eliitti loikoilee juuri nyt. Syystäkin ne raivostuivat ET-lehteä ahmivien nuorten tyttöjen puolesta, kun Arstila koki maailman sellaisena kuin se maailman kokee eli väärin.

Koska freelance-graafikko on varsin äänekäs tylsistyessään, ET-lehti pyysi anteeksi sitä, että Arstilan Pirkolla on Arstilan Pirkon tunteet. Ja kun freelance-graafikko on niin pelottava voima nykyaikana, veti lehti Arstilan kolumnin nettisivuiltaan.

Sananvapauden rajat tulivat nyt vastaan Arstilan Pirkossa. Se kävi kaupassa ja kertoi tuntemuksiaan, jotka olivat liikaa niille, joiden tuntemuksia ne eivät olleet. Taival kohti oikeudenmukaisempaa ja vapaamielisempää maailmaa muuttui leppoisammaksi, kun tie saatiin päällystettyä mykillä eläkeläisillä.

Lue lisää Lehtolan kolumneja täältä.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Aviciin ex-tyttöystävä rikkoi hiljaisuuden – julkaisi sydäntä särkevän tekstin edesmenneestä DJ:stä: ”Hän oli uskottuni”

  2. 2

   Hjallis Harkimo julkisti liikkeensä – he ovat mukana

  3. 3

   Pikkulapsen viaton piirustus herätti huolen hoitopaikassa – ”Jos päiväkodin täti olisi edes hetkeksi pysähtynyt kuuntelemaan lasta...”

  4. 4

   Harkimo paljasti Ylelle, miksi Jethro Rostedtin nimeä ei löytynyt uuden liikkeen listalta

  5. 5

   Palkkamurhaa, huumekauppaa, perätön ilmianto Juicesta... Tällaista oli surmatun palkkamurhaaja Raimo Anderssonin elämä

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

  2. 2

   Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

  3. 3

   Raju Temptation Island -kohtaus järkyttää somessa – oliko tämä paljastus pariskunnan yksityiselämästä liikaa?

  4. 4

   Aviciin rankka elämä: alkoholia ja paniikkikohtauksia – ”Ymmärsin jo varhain, että hän oli uppoamassa”

  5. 5

   Näistä esineistä maksetaan kirpputorilla hunajaa – hinnat jopa korkeammalla kuin uutena kaupassa

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Katariina sai selville hirvittävän totuuden omasta pojastaan vasta, kun poika kuoli yllättäen 23-vuotiaana

  2. 2

   Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

  3. 3

   Tuomas Enbuske nosti esiin mielettömän porsaanreiän suomalaisessa Haluatko miljonääriksi? -visassa – oljenkorsi voikin olla järjettömän hyödyllinen

  4. 4

   Asunnottomaksi jäänyt Björn, 54, ”muutti” Ruotsin-laivaan – näin paljon hän maksaa asumisestaan

  5. 5

   Michael Jacksonin tytär julkaisi netissä kuvan, joka sai kuolleen laulajan fanit aivan sekaisin – selkäpiitä karmivaksi väitetty otos jakoi rajusti mielipiteet

  6. Näytä lisää