Terttu, Teresa

Kotimaa

Sukevan vankilasta löytyi yli 2 vuotta eristyksissä asunut vanki

Julkaistu:

Sukevan vankilasta löytyi omasta halustaan erakoitunut vanki, jonka olot olivat karut.
Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja on joutunut huomauttamaan Sukevan vankilaa siitä, että vankilasta löytyi mies, joka oli omasta pyynnöstään asunut eristysosastolla yli kaksi vuotta.

– En ole pitänyt tarkastuksen aikaan enkä pidä edelleenkään eristysosastoa asuinosastokäyttöön soveltuvana tilana, Pajuoja sanoo ratkaisussaan.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Savon Sanomat.

Vanki halusi itse erakoitua. Hän oli ilmoittanut kokevansa itsensä niin uhatuksi, ettei suostunut siirtymään asuinosastolle. Hän ei suostunut puhumaan edes oikeusasiamiehen tarkastajille. Suihkuunkin hän meni vasta vuoden suostuttelun jälkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Sukevan vankilaan lokakuussa 2015 toimittamallani tarkastuksella havaitsin, että eräs vanki oli ollut sijoitettuna asumaan vankilan eristysosastolle heinäkuusta 2013 alkaen. Eristysosastolle sijoittamisen peruste oli vangin oma pyyntö saada asua erillään muista vangeista, eduskunnan apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja kertoo ratkaisussaan.

Ratkaisusta selviävät karut yksityiskohdat.

– Useiden motivointien jälkeen hän on aloittanut ulkoilun ja suihkussa käynnit päivittäin. Vartijat ovat yrittäneet saada hänet osallistumaan yleiseen liikuntaan, johon hän ei kuitenkaan ole lähtenyt.

Apulaisoikeusasiamiehen mukaan eristystä ei voitu perustella. Syyskuulle päivätyssä ratkaisussaan hän katsoi, että muita vankeja pelänneen vangin tilanteeseen olisi tullut puuttua tehokkaammin.

– Tapaus on tuttu. Hän ei ole enää rangaistustaan suorittamassa, sanoo Sukevan vankilan apulaisjohtaja Vili Pehkonen Ilta-Sanomille.

Sukevan vankila on 186-paikkainen suljettu vankila miehille. Vangit laitokseen tulevat Savosta, Keski-Suomesta, Pohjois-Karjalasta, Kymenlaaksosta ja Pohjois-Pohjanmaalta sekä Kainuusta. Sukevan vankilan keskivankiluku vuonna 2016 oli 175.
Näitä luetaan!
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Äärimmäisen lihaksikas Anna, 29, haluaa raskaaksi – lapsen esteenä on vain yksi ongelma: ”Sehän ei ole mitenkään poikkeavaa”

 2. 2

  Tunnetko uudet katsastusmääräykset? – kohta mennään 4-2-2-2-1 -mallin mukaan

 3. 3

  Valtava risteilijä Mein Schiff 1 jätti Turun telakan taakseen – katso kuvat ja video laivalta

 4. 4

  ”Yövaanija” tunkeutui koteihin ikkunasta, raiskasi ja tappoi – Epäily: Sarjamurhaaja oli ex-poliisi ja eli tavallista elämää

 5. 5

  Yksi asia ratkaisee, millaisessa säässä vappua vietetään – meteorologi: ”Suursäätilassa on tapahtumassa mielenkiintoinen muutos”

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Sara Forsberg avautui painonsa noustua 22 kiloa – tuoreet kuvat saivat fanit haltioihinsa: ”Olet kauniimpi ja vahvempi kuin luulet”

 2. 2

  Suomalaisbloggaaja hankki au pairin – sai yllättäen viestin, jonka sisältö kylmäsi: lastenhoitaja elikin kieroutunutta kaksoiselämää

 3. 3

  Kaunarit-Brooke, 56, on timanttisessa bikinikunnossa – julkaisi kuvan maratonien koulimasta vartalostaan

 4. 4

  Kuka tahansa voi löytää jalokiviä Suomessa – näistä paikoista kannattaa etsiä

 5. 5

  Legendaarinen teinimopo palaa kesällä Suomeen – satapiikkisenä!

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

 2. 2

  Tällainen on Aviciita piinannut vakava sairaus – voi iskeä jo rankasta kertajuomisesta

 3. 3

  Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

 4. 4

  Harkimo on perustamassa uutta yhdistystä: Liike Nyt ry:n tiedoista paljastuu kiinnostava nimi

 5. 5

  Stand up -koomikko vitsaili Sara Siepin työstä tv:ssä – Roope Salminen raivostui: ”Mitä v****a sä tiedät?”

 6. Näytä lisää