BMW-kuski kaahasi 200 km/h – kyytiläiset olivat jo varmoja, ettei auto taivu rampista kohti Kärkölää - Kotimaa - Ilta-Sanomat

BMW-kuski kaahasi 200 km/h – kyytiläiset olivat jo varmoja, ettei auto taivu rampista kohti Kärkölää

Neljä nuorta aikuista joutui pelkäämään henkensä puolesta kaaharin kyydissä.

Auto ajautui oikealle kääntyvässä rampissa liikennejakajan yli, kun tarkoituksena oli ajaa Hollolan ja Riihimäen väliseltä kantatie 54:ltä kohti Kärkölää. Auto pysyi renkaillaan kuin ihmeen kaupalla.­

8.11.2017 7:17

Kolmekymppinen mies hurjasteli jopa 200 km/h-vauhdilla viime huhtikuussa Kärkölässä. Allaan hänellä oli iso BMW 740, jota hän ei hallinnut. Auto ajautui oikealle kääntyvässä rampissa liikennejakajan yli, kun tarkoituksena oli ajaa Hollolan ja Riihimäen väliseltä kantatie 54:ltä kohti Kärkölää.

Kyydissä olleet vuosina 1993–1997 syntyneet neljä matkustajaa tajusivat tilanteen vaarallisuuden ja olivat varmoja, ettei auto taivu rampista kohti Kärkölää.

Auto syöksyi lopulta liikennejakajan ylitse pientareelle ja jäi kaikkien hämmästykseksi pyörilleen. Ulosajon hetkellä kyydissä olleet arvioivat auton kulkeneen satasta.

Kukaan ei loukkaantunut ulosajossa. Paikalla on 80 km/h-nopeusrajoitus.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi kuljettajan törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta kymmenen kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeuteen. Syyttäjä vaati ankarampaa tuomiota.

Ajokortti kaaharilta otettiin jo huhtikuussa pois. Hän joutuu olemaan ilman korttia kaikkiaan puolitoista vuotta.

Käräjäoikeus totesi, että tuomittu vaaransi vähintään tahallaan neljän kyydissä olleen ihmisen hengen.

Oikeudessa mies oli katuvainen. Käräjäoikeus ratkaisi jutun tiistaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?