Terrorismirikoksista syytetyille vaaditaan 1,5–2 vuoden vankeutta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Terrorismirikoksista syytetyille vaaditaan 1,5–2 vuoden vankeutta

Syyttäjä vaatii kolmelle miehelle 1,5–2 vuoden vankeusrangaistuksia terrorismirikoksista. Käsittely alkoi Helsingin käräjillä.

Kolmea Suomen kansalaista syytetään terrorismirikoksen valmistelusta Helsingin käräjäoikeudessa.

7.11.2017 13:44 | Päivitetty 7.11.2017 14:00

Syytettyjen epäillään valmistelleen osallistumista taisteluihin terroristijärjestön riveissä Syyriassa.

Kaikkia syytetään terroristisessa tarkoituksessa tehtävän rikoksen valmistelusta. Yhtä syytetään lisäksi koulutuksen antamisesta terrorismirikoksen tekemistä varten ja yhtä valmistelun lisäksi värväyksestä terrorismirikoksen tekemiseen.

Epäillyt rikokset tapahtuivat syyttäjän mukaan loppuvuoden 2012 ja syksyn 2014 välisenä aikana. Kaikki kiistävät syytteet.

Kiistävät syyllistyneensä rikoksiin

Kaikki terrorismirikoksista syytetyt kolme miestä katsovat, että Katiibat al-Muhajireen (KAM) ei ole terroristiryhmä, vaikka ryhmä onkin osallistunut taisteluihin Syyrian hallituksen joukkoja vastaan. Miesten mukaan tarkoitus ei ollut liittyä ryhmään. Juttua puidaan Helsingin käräjillä.

Juttuun liittyy syyttäjän mukaan myös neljäs, 27-vuotias mies. Hänestä on esitetty vangitsemisvaatimus vuonna 2014, mutta häntä ei ole saatu vielä Suomeen eikä kuultu esitutkinnassa. Hänen asianajajansa oli kuitenkin paikalla käräjäoikeudessa.

Syyttäjä vaatii kahdelle 33-vuotiaalle ja yhdelle 37-vuotiaalle miehelle puolestatoista vuodesta kahteen vuoteen vankeutta.

Uutista päivitetään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?