Halla-aho joutui Turun yössä naamioituneiden miesten ahdistelemaksi – pakeni hotellin aulaan

Poliisin ja hotellinjohtajan mukaan virkavaltaa ei kuitenkaan kutsuttu tapahtuman vuoksi paikalle.

Jussi Halla-aho.

5.11.2017 19:26

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on kertonut eilen ja tänään Facebook-sivuillaan joutuneensa eilen lauantaina naamioituneiden miesten ahdistelemaksi.

Halla-ahon mukaan tapaus sattui lauantai-illalla Turussa hotelli Scandic Plazan edustalla.

Hän kertoo viettäneensä lauantaipäivän Lempäälässä Pirkanmaan perussuomalaisten syyskokouksessa. Kokouksen jälkeen Halla-aho jatkoi iltaa Turun The Cow-nimisessä ravintolassa.

Puolen yön jälkeen hän suuntasi yöksi 500 metrin päässä sijaitsevaan Scandic Hotel Plazaan.

Halla-ahon mukaan yksi seurueen jäsenistä lähti ”turvallisuussyistä” saattamaan häntä paluumatkalle ravintolasta hotellille.

Alle puolen kilometrin matkalla vieras mieshenkilö lähti kuitenkin seuraamaan Halla-ahoa ja saattajaa. Halla-ahon kertoman mukaan mies oli sormeillut puhelintaan ja kutsunut paikalle kavereitaan.

– Kun jäin yksin hotellin edustalle, viisi tyyppiä, osa naamioituneita, piiritti ja ryhtyi rähjäämään. Pääsin livahtamaan ovesta sisään, Halla-aho sanoo.

Yksi miehistä teki uhkaavia eleitä hänen suuntaansa, mutta kukaan ei kuitenkaan suoranaisesti käynyt Halla-ahoon kiinni.

Miehet olivat hänen mukaansa myös peittäneet kasvonsa huiveilla ja yksi heistä pyrki Halla-ahon kertoman mukaan sisään hotellin aulaan.

Hotellivirkailijan kehotuksista huolimatta mies ei ollut suostunut poistumaan, jolloin hotellin henkilökunta soitti Halla-ahon kertoman mukaan poliisin paikalle.

– Itse poistuin paikalta hotellihuoneeseeni, Halla-aho sanoo.

Uhkaavana Halla-aho kertoo tilanteen joka tapauksessa kokeneensa. Aikaisemmin häiriköintiä on kyllä esiintynyt esimerkiksi perussuomalaisten eduskuntavaalitilaisuudessa, jossa Halla-aho on ollut puhumassa.

Poliisia tai vartijaa ei kutsuttu paikalle

Turun poliisin mukaan se ei kuitenkaan saanut eilen lauantaina minkäänlaista ilmoitusta välikohtauksesta.

Halla-aho kertoo, ettei ole myöskään itse tehnyt tapahtuneesta rikosilmoitusta, eikä tule ottamaankaan yhteyttä poliisiin välikohtaukseen liittyen.

Scandic Plazan hotellinjohtajan Mikko Henrikssonin mukaan hotelli ei paljasta tietoja asiakkaistaan.

Hänen mukaansa Halla-ahon kuvailemaa tapahtumaa vastaava välikohtaus kuitenkin todella tapahtui hotellin aulassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

– Aulassa oli ollut kovaäänistä sananvaihtoa ja riitelyä, mutta tahot poistuivat tapauksen jälkeen omille tahoilleen, toinen huoneeseensa ja toinen ulos, Henriksson sanoo.

Väkivaltaa ei kuitenkaan käytetty, sillä silloin virkailijat olisivat joutuneet hänen mukaansa kutsumaan paikalle poliisin.

Hänen mukaansa osapuolten välinen sananvaihto ja riita oli ilmeisesti alkanut jo ulkona, minkä jälkeen sitä tultiin jatkamaan sisälle hotellin aulaan.

Toinen osapuoli ei suostunut Henrikssonin mukaan poistumaan aulasta.

– Mutta aika nopeasti hänkin on poistunut, sillä muuten siihen oltaisiin kutsuttu ainakin vartija. Mutta vartijaakaan ei nyt kutsuttu, hän sanoo.

Henrikssonin mukaan vastaavia tapauksia ei satu hotellissa usein.

– Tällaiset tapaukset eivät ole kovin yleisiä, että näin kovaa sananvaihtoa hotellin aulassa tapahtuisi, mutta tilanne laukesi ilman, että poliisia tarvittiin kutsua paikalle.

Henriksson vahvistaa IS:lle, että poliisiin oli oltu yhteydessä hieman samoihin aikoihin toiseen hotellin edustalla sattuneeseen tapaukseen liittyen, jossa juopunut henkilö ei ollut päässyt omin voimin ylös. Henrikssonin mukaan kyseessä ei kuitenkaan ollut hotellin asukas.

– Tähän juopuneeseen henkilöön liittyen virkailija oli soittanut poliisille, mutta hän oli myöhemmin perunut ilmoituksen, kun henkilö oli lopulta päässyt ylös.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?