”Miksi seksiä ei voi harrastaa vaikka heti?” Touko Aallon naisystävä Iris Flinkkilä puhuu uudesta ilmiöstä avoimesti HS:lle - Kotimaa - Ilta-Sanomat

”Miksi seksiä ei voi harrastaa vaikka heti?” Touko Aallon naisystävä Iris Flinkkilä puhuu uudesta ilmiöstä avoimesti HS:lle

Seksi jo ekoilla treffeillä on alle kolmekymppisille nuorille yhä yleisempää ajanvietettä, kertoo Iris Flinkkilä.

Iris Flinkkilä.

3.11.2017 11:04

Alle kolmekymppiset suhtautuvat aiempia sukupolvia vapaammin ja arkisemmin seksiin, selviää Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä ilmestyneessä jutussa. Jutussa on haastateltu vihreiden puheenjohtaja Touko Aallon naisystävänä tunnetuksi tullutta Iris Flinkilää.

– Miksi seksiä ei voi harrastaa vaikka heti, jos siltä tuntuu? Flinkkilä kysyy haastattelussa.

Flinkkilän mukaan seksi nähdään yhä luonnollisempana kanssakäymisenä, johon ei sen kummallisempia sääntöjä siitä, milloin on sopivaa harrastaa seksiä. Sexpon toiminnanjohtaja Tommi Paalanen kertoo HS:n haastattelussa, että seksipositiivinen kulttuuri on ollut 2010-luvun nosteessa ja siihen kasvaneet parikymppiset suhtautuvat seksiin siksi rohkeammin.

Flinkkilä tuli julkisuuteen kuluneen vuoden elokuussa, kun Touko Aalto kertoi avioerostaan ja uudesta suhteestaan vihreiden nuorisojärjestön työntekijään. Flinkkilä on pitänyt Jatkoilla -podcastia yhdessä Melissa Mäntylän kanssa. Ohjelmassa seksi näyttäytyy osana parikymppisten elämäntapaa, jossa ei tarvita kummempia käytöskoodeja. Molemminpuolinen halu riittää.

Podcastissa Flinkkilä on muun muassa haastatellut ”hoitojaan” siitä, miksi seksiä on päädytty harrastamaan, ja miten suhde muuten eteni tai lopahti.

Eräässä podcastissa Flinkkilä kertoo suunnitelleensa yhden yön juttunsa Leon kanssa maailmanpyörään menoa seksin jälkeen. Kaksikko oli tavannut jo kerran aiemmin ja päätyivät toisen tapaamiskerran jälkeen baarista Leon kotiin.

– Joo eli bileistä aiheutettiin sutinaa? Muistatko, kumpi meistä teki aloitteen? Iris kysyy.

– Muistaakseni sinä, koska mä en ihan hirveesti muista niistä juhlista, Leo vastaa.

– Toi kuulostaa niin pahalta! Mites me päädyttiin, muistatko illan kulkua miten se meni..?

– Me hengattiin siellä juhlissa jonkin verran kimpassa ja sit me palloiltiin siinä ympäri Helsinkiä ja päädyttiin siinä mun luokse, Leo muistelee.

– Aavistitko sä, et me päädytään samaan mestaan yöksi vai tuliko sulle ihan yllärinä? Missä vaiheessa sä ajattelit että tää on ihan selkee keissi?

– Baarin puolella vissiin.

Idea maailmanpyöräajelusta syntyi seksin jälkeen yöllä, mutta ajelulle ei kuitenkaan koskaan päästy. Flinkkilä kysyi Leolta, miksi he eivät tapailleet sen enempää

– Aika yhteisymmärryksessä se tapahtui, emme olleet siinä perhettä perustamassa. Ehkä sitten uutuudenviehätys loppui kummaltakin tai toiselta. --- Sanotaanko näin, että opiskeluaika oli aika villiä, ja tällaista oli aika monen kanssa, Leo kertoo podcastissa.

Erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskasen kertoi IS:n haastattelussa heinäkuussa eri tutkimustulosten viittaavan siihen, että suomalaisten seksielämä on monipuolistunut.

– Uskon, että kehitys johtuu pitkälti siitä, että seksistä puhutaan avoimemmin ja myönteisemmin. Ihmiset ovat tulleet tietoisemmiksi siitä, millä monin eri tavoin seksiä voi harrastaa, ja moni mielellään myös kokeilee uutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?