Pariskunnan väkivaltainen kuolema järkyttää Porissa: ”Tunnettiin halustaan auttaa muita” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Pariskunnan väkivaltainen kuolema järkyttää Porissa: ”Tunnettiin halustaan auttaa muita”

Asiasta on kirjattu ilmoitus taposta ja kuolemansyyn tutkinnasta.

Pihlavan tapahtumat järkyttävät ihmisiä.­

2.11.2017 18:17

Pariskunnan väkivaltainen kuolema Porissa järkyttää Pihlavan esikaupunkialueen väkeä.

Se mitä tapahtumista tässä vaiheessa tiedetään, tuntuu lähistön väen mukaan vaikealta ymmärtää, sillä pariskunta tunnettiin nimenomaan vahvasta uskonnollisuudestaan.

Suopuistonpolulla sijaitsevasta kerrostaloasunnosta löytyi keskiviikkona kaksi ihmistä kuolleina.

– Tilanne tuntuu kamalalta. Vahvasti uskovainen pariskunta tunnettiin täällä halustaan auttaa muita, aivan lähistöllä asuva porilainen nainen kertoo Ilta-Sanomille.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jarmo Laine kertoi aiemmin keskiviikkona, että kyseessä oli varhaisessa eläkeiässä oleva aviopari. Asunto oli heidän kotinsa.

– Saimme tiedon tapahtuneesta hälytyskeskuksen kautta, hän sanoi.

Tieto tuli noin kello 20.

– Heidät tunnettiin siitä, että pariskunnan kielitaitoinen mies auttoi viranomaisia maahanmuuttajien tulkkauksessa. Nainen puolestaan tunnettiin osaavana runonlausujana, nainen kertoo.

Pihlava on esikaupunkialue Porissa.­

Tapahtumaan ei liity ulkopuolisia

Rikoskomisario Laine kertoi keskiviikkona, että tutkinnan perusteella vaikuttaa siltä, että tapahtumaan ei avioparin lisäksi liity ulkopuolisia henkilöitä. Molempien kuolinsyynä oli Lounais-Suomen poliisin mukaan ulkoinen väkivalta.

Poliisi tutki juttua yön yli. Tutkinnan yhteydessä on kuulusteltu useita ihmisiä. Asiasta on kirjattu ilmoitus taposta ja kuolemansyyn tutkinnasta.

– Kun tapahtumista tuli tieto Pihlavan alueelle, yksi hyvin tuntemani alueen asukas reagoi kovaan järkytykseen oksentamalla, nainen kertoo tilanteesta Porissa.

– Ulos päin näytti siltä, että pariskunta sopii malliksi muille. Vielä paikalla ei ole kynttilöitä. Siksi tällaista on hyvin vaikea käsittää, hän sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?