Katso Uudenmaan tulokärki – top 100 lista - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Katso Uudenmaan tulokärki – top 100 lista

Uudenmaan tulokuningas on John Nicholas Derome.

Julkaistu: 1.11.2017 10:38

Supercell-miehet veivät kärkisijat Uudellamaalla.

Uudenmaan tulokuninkaiden neljän kärki muodostuu Supercellistä.

Koko Suomen suurituloisin viime vuonna oli John Nicholas Derome, 44. Hän on yksi peliyhtiö Supercellin perustajista. Derome tienasi viime vuonna yhteensä 74 044 783 euroa pääoma- ja ansiotuloja.

Derome on ollut Supercellin palvelinarkkitehti. Hänen ansiotulot olivat 13,4 miljoonaa ja pääomatulot 60,6 miljoonaa. Veroja hän maksoi 27,3 miljoonaa.

Kakkosena Uudellamaalla ja koko Suomessa on Supercellin Lassi Leppinen. Hän on entinen teknologiajohtaja ja yksi yhtiön perustajista. Leppinen nousi tulolistan kakkoseksi 70,3 miljoonan euron tienesteillä. Niistä pääomatuloja oli 57,7 miljoonaa ja ansiotuloja 12,6 miljoonaa euroa. Veroja yhtiön perustajiin kuuluva Leppinen maksoi 26 miljoonaa.

Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen nousi Uudemaan ja koko Suomen tulolistan kolmanneksi. Paanasen tulot nousivat noin 48 miljoonaan euroon.

Paanasen tuloista pääosa oli ansiotuloa, jota hänelle kertyi 46,6 miljoonaa, pääomatulot jäivät 1,3 miljoonaan euroon. Veroja hän maksoi viime vuonna 25 miljoonaa. Ansiotulojen suuruus selittyy osin muilla asioilla kuin maksetulla palkalla, sillä esimerkiksi osingonmaksut ja osakkeiden optio-oikeudet näkyvät verotuksessa ansioverotuksen puolella.

Neljäs Uudellamaalla ja Suomessa on 41-vuotias Mikko Kodisoja, jonka tulot olivat 42,6 miljoonaa euroa. Hänkin kuuluu Supercellin perustajiin.

Supercell-tulojen taustalla on viime vuoden suurin yrityskauppa, jossa Kiinalainen Tencent osti japanilaisen Softbankin osuuden peliyhtiö Supercellistä 6,4 miljardilla eurolla. Peliyhtiön puolikkaan myynti Japaniin teki Supercellin omistajista monimiljonäärejä jo vuonna 2013.

Supercellin jälkeen Uudemaan ja Suomen tulolistalla viidennen sijan nappasi yrittäjä ja teollisuusneuvos Karl Kyöstilä.

Kyöstilä toimii hammaslääketieteellisiä instrumentteja valmistavan Planmecan toimitusjohtajana ja hallitusjäsenenä. Hänen kokonaistulonsa olivat 31,3 miljoonaa, josta lähes kaikki pääomatuloa. Veroja Kyöstilä maksoi 10,6 miljoona euroa.

Vuonna 2016 Forbes-talouslehti arvioi Kyöstilän olevan maailman 612:nneksi rikkain ihminen.

Suomen tulolistan kuusi kärkisijaa meni Uudellemaalle. Kuudentena on Supercellin talousjohtaja Janne Snellman.

Uudenmaan tulokärki: Top 100

Kaikkien yli 100 000 euroa ansio- tai pääomatuloina vuonna 2016 tienanneiden suomalaisten tulot näet täältä.

Kaikki jutut suomalaisten tuloista ja veroista löydät täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?