Näin selvität kenen tahansa suomalaisen verotiedot - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Näin selvität kenen tahansa suomalaisen verotiedot

Julkaistu: 31.10.2017 20:36

Verotiedot voivat auttaa esimerkiksi eri alojen palkkatason arvioinnissa. Ilta-Sanomat kokosi tiiviin tietopaketin verotustietojen hakemisesta.

Julkisista verotiedoista voi olla apua, jos haluat vertailla palkkatasoasi muihin saman alan ammattilaisiin tai olet vaihtamassa alaa.

Artikkelin videosta voit tarkistaa, miten pääset selaamaan julkisia verotustietoja.

Verotiedot julkaistaan Ilta-Sanomien verkkosivuilla sen jälkeen, kun verotoimistot ovat avanneet ovensa 1. marraskuuta aamukahdeksalta. Verotietoja päivitetään aamun ja aamupäivän aikana.

Ilta-Sanomien sivuilta löydät tiedot ansio- ja pääomatuloista henkilöittäin ja maakunnittain yli 100 000 euroa tienanneiden osalta. Listassa ovat myös tulot, veronpalautukset, jäännösverot ja verot yhteensä. Verokoneeseen pääset täältä.

Julkaistuja tietoja voi jäsennellä kategorioittain.

Muiden henkilöiden tietoja voi hakea lähes kaikista Verohallinnon toimipaikoista asiakaspäätteiltä. Päätteiltä luettavia tietoja ei voi kopioida, mutta muistiinpanoja saa tehdä. Henkilöasiakkaiden tuloverotustietoja voi tiedustella myös puhelimitse suomeksi numerosta 029 497 002 ja ruotsiksi numerosta 029 497 003.

Verohallinnon toimipisteissä julkisia verotustietoja voi hakea maakunnan, henkilön nimen ja syntymävuoden mukaan. Hakuun vaaditaan vähintään maakunta ja sukunimen kolme ensimmäistä kirjainta.

Verohallinto ei julkaise tietoja verkossa, mutta tiedotusvälineiden vakiintunut tapa on julkaista yli 100 000 euroa tienanneiden henkilöiden verotiedot sekä tiedot maksetuista yritys- ja yhteisöveroista.

Yksityishenkilöiden verotiedot ovat julkisia verotuksen päättymishetken mukaisina. Muutoksenhaun tai oikaisun vuoksi tehdyt muutokset eivät ole julkisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?