Mies osti Audi A4:n osamaksulla ja ajoi sen Irakiin – kertoi oikeudessa erikoisesta passin­haku­reissusta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mies osti Audi A4:n osamaksulla ja ajoi sen Irakiin – kertoi oikeudessa erikoisesta passin­haku­reissusta

Noin 30-vuotias mies tuomittiin kahdeksan kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeuteen törkeästä kavalluksesta.

29 000 euron arvoinen Audi A4-henkilöauto päätyi sen hankkineen miehen mukaan Irakin Kirkukiin. Kuvan auto ei liity juttuun.­

30.10.2017 16:14

Mies oli hankkinut osamaksulla noin 29 000 euron arvoisen Audi A4-henkilöauton.

Hän lähti uusimaan viime vuoden maaliskuussa passiaan Turkkiin ja sai luvan viedä auton maasta pois kahden kuukauden ajaksi muutamiin nimeltä mainittuihin maihin.

Kun maasta lähtenyttä ei alkanut kuulua hänestä annettiin eurooppalainen pidätysmääräys. Puolitoista vuotta kateissa ollut mies palasi syyskuun lopulla Suomeen ja hänet vangittiin heti.

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa mies sai syytteen törkeästä kavalluksesta, koska Audi oli kateissa ja osamaksuluoton myöntänyt pankki oli saanut vasta kaksi maksuerää. Pankki odotti edelleen 28 500 euroa.

Oikeudessa mies kertoi pitkäksi venähtäneestä passinhakureissustaan. Hän ei ollut saanut passia Turkista ja joutui ajamaan Audilla Irakiin. Hän kertoi osamaksuauton olevan nyt Kirkukin kaupungissa.

Oikeuden ratkaisun mukaan miehen teko oli törkeä, koska kyse oli arvokkaasta omaisuudesta.

Tuomitun on maksettava oikeuden päätöksen mukaan osamaksuvelkansa pankille. Mies oli muutaman viikon vangittuna ja hänet päästettiin vapaaksi.

Käräjäoikeus antoi ratkaisun jutussa maanantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?