Perussuomalaisista sinisiin loikannut Simon Elo: En olisi yllättynyt, jos Huhtasaari olisi kahden vuoden päästä puheenjohtajaehdokas - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Perussuomalaisista sinisiin loikannut Simon Elo: En olisi yllättynyt, jos Huhtasaari olisi kahden vuoden päästä puheenjohtajaehdokas

Puolueen jättänyt ja siniset perustanut Elo ennustaa perussuomalaisille puheenjohtajakisaa kahden vuoden kuluttua.

Toimittaja Lauri Nurmi (oikealla), sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo sekä perussuomalaisten Juho Eerola (vasemmalla) keskustelivat Nurmen kirjasta Perussuomalaisten hajoamisen historia Helsingin Kirjamessuilla.

26.10.2017 20:07

Perussuomalaisten ja perussuomalaisista eronneiden sinisten, soinilaisten, välit ovat perin hyiset.

Perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Juho Eerola ja sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo oli saatu samalla lavalle Helsingin Kirjamessuille. Eerola ja Elo keskustelivat toimittaja Lauri Nurmen kirjasta, joka kertoo perussuomalaisten hajoamisesta.

Entiset puoluetoverit ja kaverukset kertoivat moikkailevansa toisiaan eduskunnassa, mutta he eivät ole keskustelleet sanaakaan kesäkuisen puoluekokouksen jälkeen.

Elo ja 18 muuta kansanedustajaa jätti perussuomalaiset, perusti oman Sininen tulevaisuus -ryhmänsä ja ryhmä säilytti paikkansa hallituksessa. Jussi Halla-ahon (ps) johtamat perussuomalaiset heitettiin oppositioon.

Puolen tunnin keskustelun aikana Eerola ja Elo keskustelivat pääosin hillitysti ja hyvässä sovussa. Piikkejä tuli vasta keskustelun loppupuolella.

– Muistaakseni tuit minua varapuheenjohtajaksi Sebastian Tynkkystä vastaan 2015, Eerola heitti.

– Jos Tynkkystä vastaan tukee, se ei ole mikään meriitti, Elo kuittasi.

Elo ei myöskään malttanut olla ennustamatta perussuomalaisten tulevia kuvioita. Elo arveli, että varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari on puheenjohtajaehdokas seuraavassa perussuomalaisten puoluekokouksessa kahden vuoden kuluttua.

– Jussi Halla-aho ei ole mikään johtajatyyppi. Arvelen, että kahden vuoden päästä tulee puheenjohtajaehdokas. En ole yllättynyt, jos se on Laura Huhtasaari, Elo sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?