Poliisi epäilee Raaseporin turma-autoa kuljettanutta varusmiestä rikoksesta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi epäilee Raaseporin turma-autoa kuljettanutta varusmiestä rikoksesta

Poliisi epäilee Puolustusvoimien turma-ajoneuvoa kuljettanutta varusmiestä rikoksesta.

26.10.2017 15:41

Puolustusvoimien maastokuorma-auto ja juna törmäsivät kahdeksalta aamulla. Turma sattui Leksvallintiellä Skogbyssä Tammisaaressa.

Puolustusvoimien ajoneuvoa kuljettanutta varusmiestä epäillään rikoksesta, sillä lain mukaan kiskoilla liikkuvalle kulkuvälineelle pitää antaa esteetön kulku, kertoo komisario Ilkka Kantola STT:lle.

Hänen mukaansa rikosnimike varmistuu sen jälkeen, kun ihmisiä on päästy kuulemaan. Tällä hetkellä ei Kantolan mukaan ole tiedossa syitä, joiden takia pitäisi epäillä törkeästä rikoksesta.

Uudenmaan prikaatin komentaja kommodori Arvi Tavaila sanoo, että onnettomuudessa osallisena ollut Puolustusvoimien ajoneuvo oli mukana alueella käynnissä olleissa harjoituksissa. Kyse oli Tavailan mukaan Sisun maastokuorma-autosta mallia A2045. Se on samantyyppinen kuin Masi-maastokuorma-autot, mutta ei täysin samanlainen. Puolustusvoimilla on käytössään 234 tällaista kuorma-autoa.

Onnettomuus tapahtui Tavailan mukaan vartioimattomassa tasoristeyksessä, kun alueella pidettyihin harjoituksiin osallistuneet Uudenmaan prikaatin joukot ajoivat sen yli. Juna törmäsi yhteen autoista. Saattueessa oli mukana Tavailan mukaan yhteensä kolme ajoneuvoa.

Onnettomuusautossa ei Tavailan mukaan ollut kantahenkilökuntaa, vaan ainoastaan varusmiehiä. Muissa saattueen autoissa oli myös kantahenkilökuntaa. Varusmiehet kuuluivat prikaatin pioneerikomppaniaan.

Neljä ihmistä kuollut

Raaseporin aamuisessa rajussa tasoristeysonnettomuudessa on kuollut neljä ihmistä, joista kolme oli Puolustusvoimien kuorma-autossa ja yksi matkustajana junassa, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi.

Raaseporin ja Töölön sairaaloihin on tuotu yhteensä 11 onnettomuudessa loukkaantunutta, kertoo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus). Neljää vakavammin loukkaantunutta hoidetaan Töölön sairaalassa, jonka valmiustilaa on nostettu. Puolustusvoimien mukaan onnettomuudessa oli osallisena kahdeksan varusmiestä, joista kolme kuoli ja neljä loukkaantui.

Johtava lääkäri Husista kertoi päivällä tiedotustilaisuudessa, että Töölön sairaalaan vietyjen potilaiden tila on vakaa.

Onnettomuustutkintakeskus aloitti heti Raaseporin tasoristeysonnettomuuden tutkinnan paikan päällä. Keskuksesta kerrotaan, että tässä vaiheessa ollaan niin alustavien tietojen varassa, että tapahtumien kulkua ei pystytä arvioimaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?