Jyväskylän seura­kunta jakaa jeesus­teippiä kuin ämpäreitä – kirkko­herralla loksahti suu auki

Teippijako on osa seurakunnan uusien toimitilojen avajaisia.

Tämän mainoksen voimin Jyväskylän seurakunta mainostaa uusia toimitilojaan.

24.10.2017 22:23

– Tässä on vähän pilkettä silmäkulmassa, eikä ihan niin vähääkään, kommentoi kirkkoherra Arto Viitala Jyväskylän seurakunnan avajaistempausta, jossa ihmisille jaetaan ilmaista ilmastointiteippiä.

Kirkkoherran mukaan tempaus on saanut pontta myymälöiden markkinointikikasta, joissa asiakkaille jaetaan avajaisten kunniaksi kymmenen litran ämpäreitä.

Seurakunnan sanomaan sopii ämpäriä paremmin ilmastointi- eli jeesusteippi – esine, joka auttaa hädässä ja pystyy ihmeisiin.

Seurakunta saapuu kauppakeskukseen

Seurakunnan ”jesarit” jaetaan Jyväskylän seurakunnan uuden toimitilan avajaisissa tämän viikon torstaina. Tilat tulevat samaan aikaan avattavaan kauppakeskus Seppään, jonka mainoslehtisessä teippitempausta markkinoidaan.

– Rulla jeesusteippiä sadalle ensimmäiselle, mainoksessa sanotaan.

Kauppakeskuksen tiloissa toimiminen on kirkkoherran mukaan Jyväskylän seurakunnalta hyppy tuntemattomaan.

– Menemme meille uuteen maailmaan olemalla läsnä 10 000 ihmisen virrassa ja mietimme sellaista ilmettä, joka olisi siellä luontevaa. Tällainen huumori ja leikkimielisyys sopii sinne varmasti kohtuullisen hyvin, Viitala tuumii.

Pelkkää positiivista palautetta

Kirkkoherra itse ei voi ottaa kunniaa huomiota herättävästä mainoksesta. Miehen mukaan tempauksen taustalla on tiimi, joka on miettinyt seurakunnan osuutta kauppakeskuksen avajaisissa.

– He keksivät tällaisen idean. Itsellänikin vähän suu loksahti auki mainoksen nähdessäni, mutta sehän tarkoittaa vain sitä, että se herättää huomiota.

Viitalan korviin ei ole kantautunut, että mainos olisi aiheuttanut kellekään pahaa mieltä, päin vastoin. Miehen mukaan mainosta on kehuttu muun muassa sosiaalisessa mediassa.

– Siitä pidetään, että on hauskaa asennetta ja tempaistaan joskus jotain erilaista.

Vaikka teippijakoa enemmän kirkkoherra odottaa upouusien toimitilojen käyttöönottoa, hän on luottavainen teippirullien menekin suhteen.

– Uskon, että saamme jaettua sata rullaa avajaispäivänä. Nähtäväksi jää, onko buumi samanlainen, kuin ämpäreiden kanssa, hän puntaroi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?