AL: Timo Soinin valtiosihteeri piti Sipilää ajan tasalla perussuomalaisten hajoamisesta – kiistää omassa blogissaan

Julkaistu: , Päivitetty:

Perussuomalaisten hajoamisen vaiheet ovat saaneet uuden käänteen. Samuli Virtanen kiistää blogissaan tiistaina Aamulehden väitteet.
Lännen median mukaan ulkoministeri Timo Soinin valtiosihteeri Samuli Virtanen kertoo pitäneensä pääministeri Juha Sipilän (kesk) tietoisena uusi vaihtoehto -ryhmän, josta tuli myöhemmin Sininen tulevaisuus, irtautumishankkeesta. Asiasta uutisoi Aamulehti tiistai-iltana.

Aamulehden mukaan Virtanen kertoo keskustelleensa jo lauantaina useampaan kertaan perussuomalaisten ministerien kanssa erilaisista vaihtoehdoista jatkon suhteen. Sunnuntain aikana Virtanen tiedotti Sipilän väkeä, kun loikkaukseen valmiita kansanedustajia alkoi kertyä riittävä määrä.

Pääministeri Sipilä on tähän saakka kiistänyt, että hallituksella olisi ollut etukäteen tietoa perussuomalaisten hajoamisesta kahdeksi puolueeksi.

Eduskunnassa Sipilä korosti kesäkuussa, ettei ollut irtautumissuunnitelmasta mitään ”ennen tuota viikonloppua”. Hän toisti näkemyksensä tiistaina Twitterissä.

– Insinöörin mielikuvitus ei riittänyt etukäteen ennakoimaan PS:n hajoamista kahteen puolueeseen. Eduskunnassa 19.6. sanomani pätee, Sipilä kertoi Twitterissä.

Valtioneuvosto antoi tiedonannon eduskunnalle hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtuneesta muutoksesta 19.6.2017.

Hallituksen pohja muuttui sen jälkeen kun, kun Jussi Halla-aho oli valittu Perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Samuli Virtanen: Puhuin Sipilän kanssa kahdesti koko viikonlopun aikana

Samuli Virtanen kiisti myöhemmin tiistai-iltana Uuden Suomen blogissaan väitteet tiiviistä yhteydenpidosta pääministeriin PS:n puoluekokousviikonlopun aikana ja sen, että hän olisi välittänyt Sipilälle tietoja suunnitelman etenemisestä.

– Tällainen ei pidä paikkaansa. Ei ollut mitään salaliittoa tai suunnitelmaa, josta pääministeri olisi voinut olla tietoinen. Ei ollut kaavailuja sen enempää uudesta vaihtoehdosta kuin sinisestä tulevaisuudesta. Entä se tiivis yhteydenpito? Lähetin Sipilälle yhden tekstiviestin ja puhuin hänen kanssaan kahdesti koko viikonlopun aikana. Minun mielestäni sitä ei voi kutsua tiiviiksi yhteydenpidoksi, hän kertoo.

Päivitys kello 22.14: Lisätty tieto, että Virtanen kiistää yhteydenpidon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt