Nunna Elisabetia etsitään vielä viimeisen kerran ennen talven tuloa: ”Meillä on käsitys siitä, mitä tapahtui” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nunna Elisabetia etsitään vielä viimeisen kerran ennen talven tuloa: ”Meillä on käsitys siitä, mitä tapahtui”

Nunna Elisabet, 73, katosi viime heinäkuussa Lintulan luostarista lähdettyään katsomaan illansuussa palopaikkaa. Poliisi yrittää vielä viimeisen kerran löytää hänen ruumiinsa.

73-vuotias nunna Elisabet oli asunut Lintulan luostarissa yli viisikymmentä vuotta. Viimeinen havainto hänestä on viiden kilometrin päässä luostarista.­

24.10.2017 14:25

Lintulan luostarin pitkäaikaisin asukas nunna Elisabet, siviilinimeltään Irmeli Vuolle, on ollut kadoksissa viime heinäkuusta lähtien.

Hänen ei uskota olevan enää elossa, mutta katoamisympäristössä tehdään vielä viimeisen kerran etsinnät, jotta katoamistapaukselle saataisiin lopullinen piste.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Harri Pöysti sanoo, että viimeisin havainto nunna Elisabetista on viiden kilometrin päässä luostarista. Hänet oli nähnyt nunnalle tuttu mökkiläinen, joten havainto on siinä mielessä varma.

Eksyi luostarista

Pöysti sanoo, että vaikka tienoo oli tuttua yli 50 vuotta luostarissa asuneelle nunnalle, niin kaukana luostarista hän ei ollut käynyt aikoihin. Paikat olivat muuttuneet ja oli hämärää. Nunna Elisabet käveli luostarista todennäköisesti niin kauas, ettei enää tiennyt, missä on.

– Meillä on käsitys siitä, mitä tapahtui. Sitä en kuitenkaan voi tämän yksityiskohtaisemmin avata.

Pöysti korostaa, ettei katoamiseen epäillä liittyvän rikosta.

Tähän mennessä etsinnöissä on tutkittu kaikki lähitieurat ja myös kaikki läheiset polut. Pöysti on pyytänyt virka-apua ja vielä ennen lumen tuloa noin kymmenkunta henkilöä tulee Heinävedelle etsimään nunnaa erikoiskoirien kanssa.

– Laajennamme etsintäaluetta ja jatkamme siitä, mihin kesällä jäätiin, sanoo Pöysti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?