Oulun autogrillin joukkotappelusta tuomioksi ehdollista – neljä miestä pahoinpiteli pesäpallomailoilla ja ajoi autolla päin

Oulun käräjäoikeus on tuominnut Limingantullin autogrillin luona joukkotappeluun osallistuneet miehet ehdollisiin vankeustuomioihin.

Tapausta käsiteltiin Oulun käräjäoikeudessa.

20.10.2017 14:58

Kaksi vuotta sitten tapahtuneeseen välienselvittelyyn osallistui viisi ulkomaalaistaustaista miestä, joista neljä veljestä pahoinpiteli yhden miehen pesäpallomailalla ja ajamalla autolla häntä päin. Veljekset tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdollisiin rangaistuksiin.

Pahoinpitelyn uhri puolestaan ampui nujakan aikana ilmaan. Hän sai 10 kuukautta ehdollista vankeutta ampuma-aserikoksesta, vaaran aiheuttamisesta ja laittomasta uhkauksesta.

Joukkotappelun taustalla olivat pitkään jatkuneet erimielisyydet pahoinpitelyn uhrin ja yhden veljeksen välillä. Miehet olivat nujakoineet yli kymmenen vuotta sitten baarissa. Poliisi tutki tapahtumia ravintoloiden perustamiseen liittyvänä reviirikiistana eli osana niin sanottua pizzamafiaa.

Käräjäoikeuden mukaan veljekset ovat yhdessä tehneet uhrilleen ruumiillista väkivaltaa siten, että häneen on ensin tahallaan törmätty henkilöautolla 40-50 kilometrin tuntinopeudella. Tämän jälkeen uhria on lyöty ja potkittu useita kertoja. Osa lyönneistä on tapahtunut noin metrin pituisella 577 grammaa painavalla pesäpallomailalla.

Pahoinpitelystä on aiheutunut uhrille useita ruhjevammoja päähän, ylävartaloon ja raajoihin, verta vuotava syvä haava vasemman peukalon hankaan sekä murtuma kylkiluuhun.

– Pahoinpitelyssä on käytetty tekovälineinä henkilöautoa ja lyömiseen hyvin soveltuvaa pesäpallomailaa ja sen ovat tehneet neljä henkilöä yhdessä uhrin ollessa henkilöautolla tapahtuneen törmäyksen jälkeen puolustuskyvyttömässä tilassa. Pahoinpitely on siten tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla ja sitä on edellä mainituilla perusteilla pidettävä myös kokonaisuutena arvostellen törkeänä, oikeus perustelee pahoinpitelytuomiota.

Pahoinpitelyn uhri ampui nujakan aikana käsiaseella kaksi kertaa ilmaan. Oikeuden mielestä hän on Oulussa kaupunkialueella tahallaan tai törkeällä huolimattomuudella aiheuttanut toiselle vakavan hengen ja terveyden vaaran ampumalla hallussaan olleella käsiaseella yhden kerran ilmaan ja yhden kerran suuntaan, jossa on seisonut ainakin yksi ihminen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?