Kotimaa

Salon arvokuljetusryöstön yritystä puidaan korkeimmassa oikeudessa

Julkaistu:

Korkein oikeus (KKO) on myöntänyt kahdelle Salon arvokuljetusryöstön yrityksestä tuomitulle valitusluvan.
KKO:n ratkaistavana tulevassa käsittelyssä on se, ovatko aiemmat tuomiot olleet peruste koventaa rangaistusta.

45-vuotias mies sai hovissa kuuden vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeustuomion ja 46-vuotias mies kuuden vuoden ja kolmen kuukauden vankeustuomion. Hovioikeus päätti käräjäoikeuden tavoin, että kaksikko syyllistyi törkeän ryöstön yritykseen.

Turun hovioikeus alensi kummankin tuomiota noin vuodella, mutta otti käräjäoikeuden tavoin huomioon miesten aiemman rikoshistorian rangaistusta määrätessään. Heidät oli aiemmin tuomittu vankeuteen samankaltaisista teoista.

Salon arvokuljetusryöstön yrityksestä tuomittiin kaksikon lisäksi kaksi muuta päätekijää. KKO:sta haki valituslupaa myös 44-vuotias mies, mutta KKO ei myöntänyt sitä hänelle. Neljäs päätekijä, 36-vuotias mies, ei hakenut valituslupaa hovioikeuden tuomioon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nelikko yritti räjäyttää auton auki moottoritiellä

Salon arvokuljetusryöstön yritys tapahtui viime vuoden helmikuussa. Haalareihin ja huomioliiveihin pukeutuneet ryöstäjät tukkivat arvokuljetusautolta tien ja pakottivat kuljettajan aseella uhaten autosta. He yrittivät räjäyttää auton, mutta eivät saaneet 900 000 euron saalista autosta.

Tekijät käskivät kuskia poistumaan paikalta ja antoivat yleisen suojautumiskäskyn ennen auton räjäytysyritystä. Lisäksi tekijät seisauttivat liikenteen pysäyttämällä auton keskelle moottoritietä.

Todisteita miesten syyllisyydestä poliisi sai dna-näytteistä ja navigaattoriin tallentuneista ajoreiteistä.