Kotimaa

Kokoomukselle ”pörriäisistä” pillastunut keskustan kansan­edustaja: ”Kommenttini oli aiheellinen”

Julkaistu:

Keskustan, kokoomuksen ja sinisten eduskuntaryhmät hyväksyivät soten valinnanvapauden etenemisen.
Keskustan eduskuntaryhmä hyväksyi hallituksen valinnanvapausesityksen lähdön lausuntokierrokselle. Esityksen sorvaaminen on kuumentanut kokoomuksen ja keskustan välejä.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kaikkosen mukaan muutoksia pitää vielä tehdä, jos asiantuntijat näkevät ongelmia lausuntokierrokselle.

Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen (kesk) antoi keskiviikkona kovaa ja suorapuheista kritiikkiä kokoomuksen toiminnalle valinnanvapautta koskevissa tiukoissa neuvotteluissa.

– Nyt ollaan pattitilanteessa, kun kokoomus ei kuuntele ketään, ei terveydenhuollon asiantuntijoita, ei perustuslain asiantuntijoita eikä virkavastuussa lakia valmistelevia virkamiehiä. Neuvottelut ovat pelkkää farssia, kun tekstejä yritetään hyväksyttää lankoja pitkin pörriäisissä, Heikkinen kirjoitti Facebookissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Heikkinen viittasi pörriäisillä yksityisiin terveysfirmoihin, kuten Mehiläiseen.

Kun keskustan eduskuntaryhmä oli antanut siunauksensa valinnanvapauden etenemiselle, Ilta-Sanomat kysyi Heikkiseltä pääsivätkö ”pörriäiset” vaikuttamaan lopputulokseen?

– Pääministeri Sipilän kommentti, jonka mukaan keskusta nosti esiin julkisen sektorin vakaana isäntänä, osoitti ehkä, että kommenttini oli aiheellinen, Heikkinen sanoi.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kommentoi aiemmin torstaina STT:lle, että keskustan rooli on ollut viime aikoina sote-väännössä puolustaa julkista sektoria.

Kokoomuksen ja keskustan näkemys yksityisen sektorin roolin koosta on poikennut toisistaan. Ilta-Sanomien tietojen mukaan kokoomuksen ja keskustan välit menivät neuvotteluissa niin huonoiksi, että Sipilä ehti jo kosiskella demareita hallitukseen kokoomuksen korvaajaksi.

Heikkinen kertoo nyt hyväksyneensä muun keskustan eduskuntaryhmän tavoin valinnanvapausesityksen.

– Meillä oli pitkät keskustelut ja näytimme yksimielisesti vihreää valoa. Meille tärkeintä oli se, että hallitus on sopinut, että lausuntokierroksen jälkeen muutosesitykset otetaan vakavasti huomioon ja muokataan, Heikkinen sanoi Ilta-Sanomille.

Heikkisen mielestä valinnanvapauteen liittyi huolia, kuten asiakassetelin käyttöönoton aikataulu ja maakunnan harkintavalta.

– Nyt ne on muutettu ja se on erittäin hyvä asia.

Myös kokoomuksen ja sinisten eduskuntaryhmät hyväksyivät soten valinnanvapausesityksen lähdön lausuntokierrokselle.
Tuoreimmat
 1. Juuri nyt
 2. Joukkoampuminen Marylandissa – useita kuollut, ampuja kriittisessä tilassa
  Ulkomaat
 3. Salla petti aviomiestään ja tajusi vaietun totuuden: ”Pettäjä on useimmiten tavallinen hyvää tarkoittava ihminen”
  Seksi & Parisuhde
 4. Liikaa puhuva nainen, huumorintajuton mies – miesten ja naisten syyt suhteen päättämiselle ovat hyvin erilaiset
  Seksi & Parisuhde
 5. Jaana Pelkonen ei anna Soinille luottamustaan: ”Tiedän aika vahvasti, että en ole se ainoa”
  Politiikka
 6. Stylisti kertoo, miksi vaatteet näyttävät julkkisten päällä aina hyvältä – meillä muilla on yksi merkittävä puute
  MyStyle
 7. Perussuomalaiset panttaa Soini-päätöstä – Leena Meri: Ei luottamusta henkilönä, mutta ei tässä ole henkilöstä kysymys
  Politiikka
 8. Rakkautta & Anarkiaa esittää kohuohjaajan sarjamurhajännärin ja näyttelijä Idris Elban esikoisohjauksen – katso tästä festivaalin tärpit
  TV & elokuvat
 9. Tunti sitten
 10. Texasilaisen päiväkodin johtaja halusi helpottaa työtään – syyte: huumasi lapset, sitoi turvaistuimiin ja sulki pimeään huoneeseen
  Ulkomaat
 11. Nyt tulee pelottava ilta – suomalaistuomari kutsuttiin Kreikan kuumimpaan otteluun: ”Viimeksi siellä heiluttiin aseen kanssa”
  Eurosarjat
 12. Merisään tärkeä mittausasema joutui sabotaasin kohteeksi – syy löytyi yllättävältä taholta
  Kotimaa
 13. Näytä lisää