Kotimaa

Niinistö ylistää suomalaisia puolalaislehdessä: ”Tällaisia tuloksia ei löydy mistään muusta Euroopan maasta”

Julkaistu:

Presidentti Niinistön mukaan suomalaisten maanpuolustustahto on korkein koko Euroopassa.
Presidentti Sauli Niinistö antoi kattavan haastattelun puolalaislehti Gazeta Wyborczalle, joka julkaistiin englanninkielisenä myös Euractiv-sivustolla. Asiasta uutisoi Suomessa ensin Verkkouutiset.

Haastattelussa Niinistö käsittelee monia polttavia puheenaiheita, kuten Suomen ja Venäjän suhteita, EU:n ulkopolitiikkaa sekä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia.

Itänaapurista puhuttaessa presidentti nostaa esiin suomalaisten maanpuolustustahdon, joka on hänen mukaansa vertaansa vailla.

– Tutkimusten mukaan 75 prosenttia suomalaisista olisi valmiita puolustamaan maataan. Tällaisia tuloksia ei löydy mistään muusta Euroopan maasta. On hyvä, että tavallisilla ihmisillä on tällainen asenne. He eivät pelkää tavanomaista sotaa, he pelkäävät hybridisotaa. Ihmisiä, jotka ovat valmiita puolustamaan maataan, ei voi kuitenkaan huijata, Niinistö sanoo puolalaislehdelle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– En usko, että kovin moni suomalainen pelkää Venäjän hyökkäystä – enkä laske itseänikään tähän ryhmään. En myöskään usko, että Venäjä hyökkää Baltiaan tai Puolaan. Jos he teoriassa harkitsisivat tällaista hyökkäystä, johtaisi se kolmannen maailmansodan puhkeamiseen. Tämä on taistelu, jota kukaan ei voi voittaa ja jossa kaikki osapuolet häviävät. Siksi sotaa ei tule.

Niinistö puhui lokakuun alussa Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen avajaisissa Helsingissä korostaen maltillista asennetta turvallisuusuhkia kohtaan.

– Olen ajoittain ollut hämmentynyt venäläisten uhkaa koskevien debattien pelkoa lietsovasta sävystä, Niinistö huomautti tuolloin.

– Ilman muuta Venäjä pitää ottaa vakavasti, mutta meidän pitää myös välttää paisuttelemasta uhkia, hän sanoi.