Yrjö, Jyrki

Kotimaa

Niinistö ylistää suomalaisia puolalaislehdessä: ”Tällaisia tuloksia ei löydy mistään muusta Euroopan maasta”

Julkaistu:

Presidentti Niinistön mukaan suomalaisten maanpuolustustahto on korkein koko Euroopassa.
Presidentti Sauli Niinistö antoi kattavan haastattelun puolalaislehti Gazeta Wyborczalle, joka julkaistiin englanninkielisenä myös Euractiv-sivustolla. Asiasta uutisoi Suomessa ensin Verkkouutiset.

Haastattelussa Niinistö käsittelee monia polttavia puheenaiheita, kuten Suomen ja Venäjän suhteita, EU:n ulkopolitiikkaa sekä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia.

Itänaapurista puhuttaessa presidentti nostaa esiin suomalaisten maanpuolustustahdon, joka on hänen mukaansa vertaansa vailla.

– Tutkimusten mukaan 75 prosenttia suomalaisista olisi valmiita puolustamaan maataan. Tällaisia tuloksia ei löydy mistään muusta Euroopan maasta. On hyvä, että tavallisilla ihmisillä on tällainen asenne. He eivät pelkää tavanomaista sotaa, he pelkäävät hybridisotaa. Ihmisiä, jotka ovat valmiita puolustamaan maataan, ei voi kuitenkaan huijata, Niinistö sanoo puolalaislehdelle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– En usko, että kovin moni suomalainen pelkää Venäjän hyökkäystä – enkä laske itseänikään tähän ryhmään. En myöskään usko, että Venäjä hyökkää Baltiaan tai Puolaan. Jos he teoriassa harkitsisivat tällaista hyökkäystä, johtaisi se kolmannen maailmansodan puhkeamiseen. Tämä on taistelu, jota kukaan ei voi voittaa ja jossa kaikki osapuolet häviävät. Siksi sotaa ei tule.

Niinistö puhui lokakuun alussa Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen avajaisissa Helsingissä korostaen maltillista asennetta turvallisuusuhkia kohtaan.

– Olen ajoittain ollut hämmentynyt venäläisten uhkaa koskevien debattien pelkoa lietsovasta sävystä, Niinistö huomautti tuolloin.

– Ilman muuta Venäjä pitää ottaa vakavasti, mutta meidän pitää myös välttää paisuttelemasta uhkia, hän sanoi.
Näitä luetaan!
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Laaja poliisioperaatio Lohjalla: Kerrostalon rapusta löytyi kuollut nainen

 2. 2

  Näyttelijä Liisa Paatso on kuollut

 3. 3

  Temptation Island -Eveliinan Instagram-video sytytti someraivon – rasistinen sana oli liikaa: ”En edes halua kuulla mitään anteeksipyyntöä”

 4. 4

  Varo tätä pelottavan uskottavaa huijausta – ”tunnuksellasi tehtiin 84,12 $ ostos”

 5. 5

  Herttuatar Catherinen synnytys on käynnistynyt – saapui sairaalaan prinssi Williamin kanssa

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Sebastian Vettelin F1-autosta löytyi salainen vipu – tätä ei ole Räikkösen Ferrarissa

 2. 2

  Lentoemäntä Martina, 29, muuttui vuodessa täysin – vaaleaverikön uusi ulkonäkö lyö ällikällä: ”Halusin tulla aidoksi afrikkalaiseksi naiseksi”

 3. 3

  Sivullinen näki kuinka pyöräilijä pyyhälsi pelastuslaitoksen sulkumerkeistä välittämättä tulvivalle tielle – ja hävisi vedenpinnan alle

 4. 4

  Kirja: Maria Veitolan 5-vuotias poika aiheutti kiusallisen tilanteen HopLopissa – näin julkisuus vaikuttaa perhe-elämään

 5. 5

  Ohikulkija huolestui oudosta liikehdinnästä heikoilla jäillä ja soitti 112:een – kopteripelastajia odotti yllättävä näky

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

 2. 2

  Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

 3. 3

  Asunnottomaksi jäänyt Björn, 54, ”muutti” Ruotsin-laivaan – näin paljon hän maksaa asumisestaan

 4. 4

  Sini Ariellin päässä pimahti kesken hääpäivän – pilasi koko juhlan käytöksellään: vasta sulhasen hiljainen itku hääyönä havahdutti

 5. 5

  Perheenäiti sai kylmiä väreitä, kun hänen taaperonsa kurkisti viemäriin ja sanoi legendaarisen kauhurepliikin – mistä tyttö oppi lauseen?

 6. Näytä lisää