Pekkarinen ei usko ulkopuolisiin hallituskeskusteluihin – löysi yhteisen sävelen Vapaavuoren kanssa

Julkaistu:

Keskustan veteraanipoliitikko Mauri Pekkarinen ei usko, että pääministeri olisi vakavissaan ehdottanut SDP:lle hallitusyhteistyötä.
Eduskunnan varapuhemies, keskustaveteraani Mauri Pekkarinen ei usko, että pääministeri Juha Sipilä olisi vakavasti esittänyt SDP:lle uuden hallituspohjan muodostamista.

– Vaikka miten ajattelisin, en näe todellisuudessa sellaista kriisiä, jossa joku jo neuvottelisi hallituksen ulkopuolisen porukan kanssa. Se ei ole normaalin menettelytavan mukaista, enkä usko, että kukaan olisi tässä lähtenyt epänormaalille tielle, Pekkarinen sanoi IS:lle Äänekosken biotuotetehtaan vihkiäisissä.

Maakuntien miehenä tunnettu Pekkarinen keskusteli vihkiäisissä pitkään suurten kaupunkien liittoutumista ajavan Helsingin kaupunginjohtajan Jan Vapaavuoren (kok) kanssa. Kaksikko löysi yhteisymmärryksen maakuntien kasvupalveluihin liittyen.

– Ajatus siitä, että minä voisin jyväskyläläisenä päättää muun maakunnan kasvupalveluiden järjestämisestä, eikä maakunnasta valituilla päättäjillä olisi lainkaan päätösvaltaa – eikös se nyt kuulosta kenen tahansa korvaan vähän höperöltä? Palveluiden tuottaminen on sitten toinen tarina.

Pekkarinen myönsi, että sote kiikastaa keskustan ja kokoomuksen välejä. Silti edes vääntö valinnanvapaudesta ole ylitsepääsemätön ongelma.

– Palvelusetelin vieminen sellaiselle reviirille, joka käytännössä romuttaisi julkisen päivystyksen ja osan erityispalveluista, olisi valinnanvapaudessa uusi askel. En usko, että kukaan haluaa vakavissaan sellaista askelta ottaa.

– Asiaperusteisia syitä hallitustaipaleen kaatumiseen ei mielestäni ole. Mutta jos joku on selvästi lyönyt länget korviin, ettei tällä joukolla jatketa, niin silloin tämä (hallitus) voidaan kaataa.