Kotimaa

Sekava tilanne Kuusamossa: Kuoliorinteellä ammuttu karhu ei kuollut, saattaa olla arvaamaton

Julkaistu:

Karhu pakeni Kuoliolta Kostonjärven suuntaan.
Kuusamossa on syntynyt karhunmetsästyksen yhteydessä sekava tilanne, joka saattaa johtaa arvaamattomiin seurauksiin, varoittaa Oulun poliisi.

Poliisi kehottaa yleisöä kiinnittämään huomiota oudosti käyttäytyvään karhuun. Täyttä varmuutta ei kuitenkaan ole, onko Kuusamossa oudosti käyttäytyvä karhu.

Tilanne elää koko ajan.

– Tiedotamme lisää torstaina, lupaa Juha Karjalainen Oulun poliisin johtokeskuksesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Metsästysseurue ampui karhua tiistaina aamulla Kuoliorinteellä, joka sijaitsee Etelä-Kuusamossa Kuoliolla. Osuma ei ollut kuolettava, vaan karhu pakeni Purnuvaaran ja Pulkkasen maastosta Kostonjärven suuntaan.

Nyt pelätään haavoittuneen karhun kostoa.

”Alueella liikkuvia pyydetään kiinnittämään huomiota mahdollisesti oudosti tai arvaamattomasti käyttäytyvään karhuun. Havainnoista pyydetään tarvittaessa ilmoittamaan poliisille”, vetosi Oulun poliisi keskiviikkona yleisöön.

Koirat menettivät karhun jäljen. Koska kyseessä on suurpeto, metsästysseurue ilmoitti tapahtumasta poliisille.

Karhua etsittiin koko päivän keskiviikkona. Yhteistyötä tekivät poliisi, rajavartiolaitos ja suuriistan virka-apuhenkilöt.

Tilanne on sillä tavalla sekava, että poliisin mukaan ei ole täyttä varmuutta, onko karhu loukkaantunut vai ei.

– Vielä se ei ole löytynyt. Etsintä jatkuu torstaina heti, kun tulee valoisaa, Karjalainen kertoo.

Karjalaisen mukaan ilmat ovat kylmenneet Kuusamon tasalla, vaikka lumi ei olekaan vielä maassa. Se tarkoittaa karhuilla kevääseen asti jatkuvalle talvilevolle laskeutumista.

Kuusamon tunnetuin karhu on Sulo Karjalaisen tarhan Juuso. Pitäjän tunnetuin pitkään jäljitetty suurpeto on susi, jonka hiihti kiinni mestarihiihtäjä Kalevi Oikarainen saaden lempinimen Susi-Kalle.