Röyhkeät varkaat tunkeutuivat nuorten juhlaan Suomenlinnassa: Veivät puhelimia, lompakoita, ja tietokoneen – poliisi pyytää vihjeitä

Poliisi etsii viiden miehen joukkoa, joita epäillään varkauksista ja ryöstöstä.

Suomenlinnassa Pirunkirkon juhlasalissa järjestettiin viime sunnuntaina yksityistilaisuus, johon osallistui iso joukko helsinkiläisnuoria.

Juhlinta kuitenkin keskeytyi mitä ikävimmällä tavalla, kun juhlapaikalle saapui iltayhdentoista aikaan joukko ulkopuolisia henkilöitä, joiden epäillään varastaneen omaisuutta usealta eri henkilöltä.

Pitkäkyntiset saivat saaliikseen muun muassa lompakoita, älypuhelimia, laukun, kannettavan tietokoneen ja untuvatakin.

Helsingin poliisille on tehty keskiviikkoon mennessä seitsemän rikosilmoitusta sunnuntain tapahtumiin liittyen. Kuudessa tapauksessa tutkitaan varkautta ja yhdessä tapauksessa ryöstöä.

– Ryöstön yhteydessä käytettiin lievää väkivaltaa, kun uhrilta otettiin estelyistä huolimatta hänen lompakkonsa ja takki, kertoo rikoskomisario Petri Juvonen Helsingin poliisilaitokselta.

Epäiltyjä tekijöitä on asianomistajien ja silminnäkijöiden kertoman perusteella yhteensä viisi ja he kaikki ovat miehiä.

Silminnäkijöiden mukaan neljä miehistä on ulkonäön perusteella somalitaustaisia. Yhdellä heistä oli tekohetkellä valkeajuuriset rastat.

Viidennellä epäillyllä voi nuorten kuvailujen mukaan olla taustaa Lähi-idässä. Miehen kaulassa roikkui suuri kullanvärinen koru, jossa oli timantinnäköisiä kiviä.

Helsingin poliisi pyytää havaintoja tapahtumien kulusta ja tekijöiden henkilöllisyydestä. Vihjeet voi ilmoittaa puhelimitse numeroon 0295 474 372.

Asiasta tiedotti Helsingin poliisi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?