Keskustan kansanedustaja aloitti sanasodan kokoomusta vastaan: ”Neuvottelut ovat pelkkää farssia”

Keskustan ja kokoomuksen sanasota sotesta kiihtyy.

Keskustan kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen puhui Facebookissa suunsa puhtaaksi soteen liittyen.

Keskustan ja kokoomuksen välit ovat tulehtuneet soteuudistuksesta.

– En voi enää olla hiljaa tästä taistelusta kulissien takana, kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen (kesk) aloitti Facebook-päivytyksensä.

Keskustan Heikkinen avautuu kirjoituksessaan soteongelmista ja syyttää suorin sanoin kokoomusta.

– Nyt ollaan pattitilanteessa, kun kokoomus ei kuuntele ketään, ei terveydenhuollon asiantuntijoita, ei perustuslain asiantuntijoita eikä virkavastuussa lakia valmistelevia virkamiehiä. Neuvottelut ovat pelkkää farssia, kun tekstejä yritetään hyväksyttää lankoja pitkin pörriäisissä, Heikkinen lataa Facebookissa.

Hallitus pääsi puolitoista viikkoa sitten sopuun soten valinnanvapaudesta. Sopu piti julkistaa viime torstaina, mutta hallituksessa on epäselvyyttä, mitä valinnanvapaudesta tuli sovittua ja virkamiehet selvittelevät asioita.

Valinnanvapaus on kokoomuksen lempilapsi soteuudistuksessa.

Keskustan kannatus on romahtanut hallituksessa ja hallituskumppani kokoomus on puolestaan noussut kannatuskyselyissä suurimmaksi puolueeksi.

Soteuudistuksessa kokoomuksen ajama valinnanvapaus ja keskustan vaalima maakuntauudistus on koplattu yhteen. Jos ei tule valinnanvapautta, ei tule maakuntauudistusta ja koko sote kaatuu.

Keskusta on ollut nyreissään myös Helsingin kokoomuslaisen pormestarin Jan Vapaavuoren kritiikistä maakuntauudistusta kohtaan ja kokoomuksen kahden rattaiden taktiikasta.

Myös kuntaministeri Anu Vehviläinen (kesk) on tänään kritisoinut kokoomusta.

Vehviläinen mielipidekirjoitus julkaistiin Savon Sanomissa ja Karjalaisessa ja se on luettavissa myös Vehviläisen nettisivuilla.

Vehviläisen mielestä Vapaavuori on kaatamassa maakuntauudistusta.

– Helsingin pormestari Jan Vapaavuori on ottanut tavoitteekseen kaataa maakuntauudistuksen. Hänen letkautuksensa huonoimmasta uudistuksesta miesmuistiin tai maakuntauudistuksen vahingollisuudesta kaupungistumiselle eivät perustu faktoihin. Pormestari harrastaa mielikuvapolitiikkaa, jossa maakunnat ja kaupungit asetetaan vastakkain, Vehviläinen kierjoitti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?