Mies raiskasi 16-vuotiaan puukolla uhaten – ilmoitti itse poliisille

Oikeuden mukaan rikos ei olisi todennäköisesti koskaan tullut viranomaisten tietoon, ellei mies olisi itse ilmoittanut siitä poliisille.

Rikos tapahtui Porissa 28.12.2015.

Vuonna 1989 syntynyt mies pakotti uhrin kahdesti sukupuoliyhteyteen puukolla uhaten. Mies esitti samalla sanallisia uhkauksia viiltämisestä ja tappamisesta. Uhri oli tekohetkellä 16-vuotias. Oikeus ei eritellyt ”sukupuoliyhteyttä” laatimassaan julkisessa selosteessa.

Rikos tuli poliisin tietoon vasta tämän vuoden syyskuussa, kun mies ilmoitti itse teostaan poliisille. Oikeus otti tämän lieventävänä seikkana huomioon rangaistusta mitatessaan. Oikeus tuomitsi miehen törkeästä raiskauksesta 2,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen.

– Ellei (mies) olisi ilmoittanut rikosta poliisille, on ilmeistä, että rikos ei olisi koskaan tullut viranomaisten tietoon. (Mies) on myös pääkäsittelyssä myöntänyt syytteen ja asianomistajan korvausvaatimukset oikeaksi.

Mies joutuu maksamaan uhrille tilapäisestä haitasta 5 000 euroa ja kärsimyksestä 12 000 euroa viivästyskorkojen kera.

– Käräjäoikeus määräsi (miehen) pidettäväksi edelleen vangittuna ja passitti hänet suorittamaan rangaistustaan vankilaan, Satakunnan käräjäoikeus kirjoittaa.

Tuomion saanut kantasuomalainen mies täyttää ensi kuussa 28 vuotta. IS ei julkaise miehen nimeä uhrin suojelemiseksi.

Oikeus antoi asiassa tuomion tiistaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?