Äiti tappoi 5 vauvaa ja kätki ruumiit astioihin – 13 vuoden tuomio jäi pysyväksi

Korkein oikeus ei myöntänyt syyttäjälle eikä äidille valituslupaa niin sanotussa Oulun vauvatappojutussa.

Kaisa Emilia Vornanen-Karadumanin 13 vuoden tuomio jäi lopulliseksi.

17.10.2017 9:29

Korkeimman oikeuden päätös tarkoittaa sitä, että Rovaniemen hovioikeuden antama tuomio jää lopulliseksi.

Hovioikeus tuomitsi Kaisa Emilia Vornanen-Karadumanin viidestä synnyttämänsä vauvan taposta 13 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Hovioikeuden mukaan kyseessä ei ollut erityisen raaka teko, minkä takia sen mielestä kyseessä ei ollut murha, kuten syyttäjä vaati.

– Mitään tekoa ei esitetyn näytön perusteella voitu katsoa tehdyn vakaasti harkiten ja erityisen raa´alla tavalla. Mikään teko ei sitä yksittäin arvioiden ollut murhan tunnusmerkistön tarkoittamalla tavalla kokonaisuutena arvostellen törkeä, hovioikeus kirjoitti.

Oululaisnainen synnytti vuosina 2005-2013 viisi lasta, jotka hän jätti vaille lämpöä ja huolenpitoa, jolloin vauvat kuolivat. Nainen salasi – yhtä raskautta lukuun ottamatta – raskautensa ja synnytyksensä kaikilta. Hän synnytti vauvat yksin kotonaan eikä hakenut apua synnytysten jälkeen.

Hän laittoi vauvat suljettuihin astioihin, jolloin vastasyntyneet kuolivat. Lapset ovat hammaskiilletutkimusten mukaan eläneet 1-4 vuorokautta.

Äiti kuljetti vainajia mukanaan kolmessa muutossa. Vainajat olivat aluksi säilössä astioissa pakastimessa, joka ei ollut päällä. Viimeisen muuton aikana äiti laittoi synkät kätkönsä sellaisenaan varastoon.

Hän paljastui kesällä 2014, kun poliisi saapui tutkimaan kerrostalon varastoista tullutta pahaa hajua Oulun Heinäpäässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?