Lehtomäki ja Heinäluoma saavat Putinilta Ystävyyden kunniamerkin

Ystävyyden kunniamerkki on korkein mahdollinen ulkomaalaiselle henkilölle myönnettävä Venäjän valtion huomionosoitus.

Paula Lehtomäki ja Eero Heinäluoma pääsivät Vladimir Putinin palkittavien listalle.

17.10.2017 9:21

Presidentti Vladimir Putin on allekirjoittanut 9. lokakuuta ukaasin useiden ulkomaalaisten henkilöiden palkitsemisesta kunniamerkein ja mitalein. Presidentin määräys on julkaistu maanantaina 16. lokakuuta nettisivulla, jossa julkaistaan erilaisia virallisia Venäjän valtion hallinnollisia dokumentteja.

Ukaasin mukaan Ystävyyden kunniamerkki myönnetään tällä kertaa seuraaville Suomen kansalaisille: Lehtomäki, Paula Ilona, Suomen valtioneuvoston valtiosihteeri sekä Heinäluoma, Eero Olavi, Suomen parlamentin kansanedustaja.

Ystävyyden kunniamerkki myönnetään ”ansioista kansojen ystävyyden ja yhteistyön lujittamiseksi, hedelmällisestä työstä kansakuntien ja kansojen kulttuurin lähentämiseksi ja keskinäiseksi rikastuttamiseksi”.

Heinäluoma ja Lehtomäki löytyvät Putinin allekirjoittaman ukaasin ensimmäiseltä sivulta.

Putin on palkinnut samalla ukaasilla useita ulkomaalaisia henkilöitä myös Pushkin-mitalilla. Kyseinen mitali annetaan erilaisista ansioista esimerkiksi kulttuurin, sivistyksen, humanististen tieteiden, kirjallisuuden ja taiteen alalla.

Pushkin-mitalin suomalainen saaja on ukaasin mukaan tällä kertaa Väisänen, Tuula Irmeli, Helsingin Suomalais-venäläisen koulun rehtori. Aiemmin Pushkin-mitali on myönnetty presidentti Tarja Haloselle vuonna 2008 ja kielenkääntäjä Ulla-Liisa Heinolle vuonna 2004.

Venäjä on myöntänyt Ystävyyden kunniamerkkejä vuosien varrella useille suomalaisille. Kunniamerkin ovat saaneet muun muassa seuraavat henkilöt: Pekka Viljakainen, Heikki Talvitie, Jussi Nuorteva, Timo Vihavainen, Ilpo Kokkila, Pauli Saapunki, Matti Klinge, Arvo Tuominen, Mikael Aro, Antti Jaatinen, Arto Mustajoki, Osmo Jussila, Eino Siuruainen, Paavo Lipponen, Eva-Riitta Siitonen, Merja Hannus, Seppo Sarlund ja Pekka Herlin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?