Kotimaa

Poliisien murhan yrityksestä syytetty mies palasi rikospaikalle – tällä kertaa mukana kolme vanginvartijaa ja Oulun käräjäoikeus

Julkaistu:

Viime kesäkuussa mies liikkui asuinalueella kaksipiippuisen haulikon kanssa.
Kahden virantoimituksessa olleen poliisin murhan yrityksestä syytettynä oleva oululaismies palasi torstaina rikospaikalle. Tällä kertaa hänet toi Maikkulan Talonpojankankaalle kolme vanginvartijaa ja seurana oli Oulun käräjäoikeus.

Viime kesäkuussa mies liikkui asuinalueella kaksipiippuisen haulikon kanssa. Kun poliisit tulivat paikalle ottamaan hänet kiinni, mies nosti haulikon kahta autossa ollutta poliisia kohti. Kahden murhan yrityksen lisäksi mies on saanut syytteet kahdeksan poliisin laittomasta uhkauksesta.

Parikymppinen mies kiistää syytteet. Hän on tunnustanut vain osoittaneensa poliiseja aseella ja tehneensä ampumiseleitä heitä kohti. Syyttäjän mukaan mies olisi ampunut poliiseja, mutta hän unohti aseen varmistimen päälle.Oulun käräjäoikeus teki katselmuksen tapahtumapaikalle torstaina iltapäivällä. Maikkulan Riihitielle kokoontui 15 ihmisen joukko katsastamaan kiinniottopaikkaa. Mukana oli oikeuden puheenjohtajan lisäksi kaksi lautamiestä, syyttäjä, puolustusasianajaja ja välikohtauksessa mukana olleita poliiseja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Syytetty tuotiin rikospaikalle kolmen vartijan saattelemana. Mies asteli autokatoksen luo musta pipo päässä tupakkaa poltellen. Hän näytti moneen kertaan muille miten hän piiloutui katoksen taakse ja tuli sieltä esiin poliisiautoa kohti haulikko ampuma-asennossa.

Käräjäoikeudessa syntyi erimielisyyttä siitä kuinka kaukana asemies oli poliisiautosta tapahtumahetkellä. Oikeus mittasi paikan päällä mittanauhalla asemiehen sijaintipaikan ja poliisiauton välisen matkan etäisyyttä.Tapahtumat etenivät kesäkuussa rauhallisella omakoti- ja rivitaloalueella nopeassa tahdissa. Hälytyskeskus sai soiton aseen kanssa liikkuvasta sekavasta miehestä kello 15 aikaan iltapäivällä. Paikalle lähdettiin usean partion voimin, koska kyseessä oli häiriintyneeksi luokiteltu henkilö aseen kanssa.

Haulikkomies lähti juoksemaan karkuun nähdessään poliisien lähestyvän. Poliisin kilpiryhmä eteni miestä kohti jalkaisin ja paikalle tuli myös kolme autoa. Niistä yksi ohitti kilpiryhmän ja pääsi autokatoksen luo, noin kymmenen metrin päähän epäillystä.

Asemies tuli esiin katoksen takaa ja teki ampumaliikkeitä autossa olleita poliiseja kohti. Kun haulikko ei toiminut, hän katsoi sitä, mutta nosti hetken kuluttua aseen uudelleen poliiseja kohti.

Toinen autossa olleista poliiseista juoksi miehen luo ja pani hänet rautoihin. Mies ei vastustanut pidätystä.

Syyttäjän mielestä asemies olisi ampunut poliisit, jos hän olisi muistanut tai älynnyt poistaa varmistimen. Puolustus vetoaa siihen, ettei epäillyllä ollut tarkoituskaan ampua, vaan pelotella paikalle tulleita poliiseja.