Kotimaa

Nelivuotias räjähde-ekspertti Kreo on Suomen paras poliisin partiokoira

Julkaistu:

Koirien kykyjä testattiin työtehtävillä vaadittavilla taidoilla kolmen päivän aikana. Kreo vei voiton. Jarmo oli toinen ja Oiva kolmas.
Saksanpaimenkoira Kreo Oulusta voitti poliisin partiokoirien Suomen mestaruuden kolmipäiväisessä kilpailussa Rokualla, Pohjois-Pohjanmaalla.

Kreo vei mestaruuden isäntänsä Lauri Kärsämänojan ohjauksessa.

Koirien kykyjä testattiin työtehtävillä vaadittavilla taidoilla. Koelajeina olivat esine- ja henkilöhaku, jälki, suojelu sekä tottelevaisuus.

Kilpailut järjestettiin Rokualla yhteistyössä Oulun poliisilaitoksen kanssa. Kilpailun johtajana toimi Antti Silvamaa Oulun poliisilaitokselta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kolmen kärki erottui

Tämän vuoden paras partiokoira löytyi siis Oulusta. Poliisikoiranohjaaja Lauri Kärsämänojan nelivuotias koira pääsi yllättämään isäntänsäkin sijoittumalla kilpailun kärkeen.

– Lähdimme hakemaan kokemusta, mutta tämähän menikin paremmin kuin osasin odottaa, Kärsämänoja kertoo.

Voitto heltisi varmalla suorituksella jokaisessa lajissa. Esine- ja henkilöhaku sekä jälki ovat Kreon vahvinta osaamista. Sosiaalinen ja isännän mukavaksi kehuma koira on erikoistunut räjähteiden etsintään.


– Onnistuminen kisoissa tuntuu hyvältä, sillä tietää tehneensä jotakin oikein, Kärsämänoja sanoo.

Poliisikoira vaatii paljon koko isäntäperheeltä, ei pelkästään ohjaajalta.

– Menestymisestä menee iso kiitos myös kotiväelle. Poliisikoira vaatii koko perheeltä paljon, Kärsämänoja korostaa.

Toiseksi tuli poliisikoira Jarmo. Sitä ohjasi Juha Karhu Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta, kolmannen sijan vei poliisikoira Oiva. Sen ohjaaja oli Heikki Latvakoski Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Huomionosoituksia kisojen yhteydessä

Poliisikoirayhdistys luovutti palkintojenjaon yhteydessä kunniaviirit poliisikoirille, jotka ovat toimineet ansiokkaasti ihmishengen pelastamiseksi. Kunniaviirin saivat Toni Laakso ja poliisikoira Argo sekä Tuomas Jämsä ja poliisikoira Rokka molemmat Oulu poliisilaitokselta. Viiri luovutettiin myös Mikko Sälliselle ja poliisikoira Rikelle Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Suomen Poliisikoirayhdistyksen järjestämällä partiokoirien mestaruuskilpailuilla on pitkät perinteet.

Edelliset kilpailut järjestettiin 2005, jonka jälkeen perinne katkesi. Uudelleen elvytetyt mestaruuskilpailut keräsi seitsemäntoista koirakkoa. Mukaan mahtui myös muutama erikoiskoira, jotka osallistuivat vain tiettyihin lajeihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt