Teuvo Hakkarainen tivasi maahanmuuton kustannusselvitystä – vihreiltä vikkelä kuittaus

Julkaistu:

Perussuomalaisten kysymys närkästytti vihreiden kansanedustajan.
Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) kyseli eduskunnan kyselytunnilla maahanmuuton kustannuksista. Hallitusohjelmassa luvataan tehdä riippumaton selvitys maahanmuuton kuluista.

Hakkaraisen mukaan 2,5 vuotta on jo kulunut ja selvitystä ei ole vielä julkaistu.

– Kysynkin arvoisalta sosiaali- ja terveysministeriltä, mikä on teidän arvionne maahanmuuton vuotuisista kustannuksista ja mikä tämän selvityksen tekemisessä oikein kestää ja milloin tämä luvattu selvitys vihdoin saadaan, Hakkarainen kysyi.

– Selvitystyö on ollut käynnissä. Se valmistuu ajallaan ja ottaa aikaansa ja lupaan, että se valmistuu, sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin) vastasi.

Sisäministeri Paula Risikko (kok) muistutti, että syksyn 2015 turvapaikanhakijoiden tilanne oli poikkeuksellinen ja nyt turvapaikkakysymys on saatu tasapainoon ja hallintaan.

Kansanedustaja Ozan Yanar (vihr) oli pöyristynyt Hakkaraisen kysymyksestä.

– Onpahan taas yllättävää, että perussuomalaiset puhuvat maahanmuutosta. Tällaista pakkomiellettä ei ole nähty. Olitte hallituksessa ja leikkasitte heikko-osaisilta ja puhutte maahanmuuton kustannuksista. Käännän tämän toisin päin. Eikö voitaisi puhua mieluummin maahanmuuton hyödyistä? Yanar kysyi.


– Oikein mielellään. Maahanmuutosta on hyötyä, tarvitsemme työvoimaa. Suomi haluaa olla avoin maa, sisäministeri Risikko sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt