Kotimaa

Helsingin yliajossa kuoli nainen – Jaguar-miehelle syyte murhasta ja viidestä tapon yrityksestä

Julkaistu:

Viisikymppistä miestä syytetään lisäksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
Syyttäjä on nostanut syytteen Helsingin heinäkuisesta yliajosta, jossa kuoli yksi ihminen. Viisikymppistä miestä syytetään murhasta, viidestä tapon yrityksestä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Miehen epäillään törmänneen tahallaan kuuteen ihmiseen suojatiellä Lönnrotinkadulla 28. heinäkuuta. Yliajossa kuoli nainen.

Poliisin mukaan mies kertoi, että ajoi ylinopeutta välittämättä siitä, jääkö joku auton alle.

Miehellä on taustallaan pakkohoitoa ja rikostuomioita. Häneltä on viimeksi ollut ajokortti pois toukokuusta 2013 maaliskuuhun 2014.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Helsingin poliisin rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf kertoi Ilta-Sanomille elokuun alussa, että mies oli lähtenyt aamulla 28. heinäkuuta liikkeelle kotoaan Itä-Helsingistä ja ajanut sieltä kaupungin keskustaan hoitamaan asioita. Keskustasta mies on suunnannut aamupäivällä Myllypuroon, josta hän palasi myöhemmin takaisin keskustaan.

– Tällöin hän on parkkeerannut autonsa Senaatintorille ja omien sanojensa mukaan käynyt siellä syömässä. Sitten on lähtenyt liikkeelle ja koko muu episodi on tapahtunut, Kruskopf kertoo.


Senaatintorilta päihtynyt mies jatkoi matkaa Aleksanterinkatua pitkin kääntyen Mannerheimintielle, josta auto kääntyi Lönnrotinkadulle. Yliajo tapahtui suojatien kohdalla ihmisten ylittäessä tietä vihreällä valolla.

Epäilty jatkoi matkaa Lönnrotinkadulla, kunnes pysäköi autonsa ja meni läheiseen ravintolaan istumaan, josta poliisit ottivat hänet kiinni. Kruskopfin mukaan mies on kertonut nauttineensa alkoholia Senaatintorilla nauttimansa lounaan aikana.