Kotimaa

Video: Vihreää vettä syöksyi korkealle taivaalle Vantaalla – ”Se oli ihan älytöntä”

Julkaistu:

Vantaa
Vantaan Mesikukantielle kertyi torstaina suuri joukko ihmisiä seuraamaan kaukolämpöputken vuotoa.
Vantaan Mesikukantiellä koettiin torstaina yllättävä hetki, kun kävelytien päässä sijaitseva kaukolämpöputki suihkautti ilmoille korkean vihreän vesisuihkun.

Ilta-Sanomiin yhteyttä ottaneet lukijat kertovat vesipatsaan olleen parhaimmillaan jopa kymmenien metrien korkuinen. Hajonnut putki sijaitsee Mesikukantien päässä siitä lähtevällä kävelypolulla.

– Katseltiin tuolta kilometrien päästä, että mikä ihme täällä palaa ja lähdettiin katsomaan, kertoo paikalta videota lähettänyt silminnäkijä.

Vihreä vesipatsas kohosi silminnäkijän mukaan parhaimmillaan kymmenien metrien korkeuteen ampuen lämmintä vettä ylös maasta. Paikalle kertyi nopeasti suuri joukko sivustakatsojia ihmettelemään tyhjästä ilmestynyttä vihreää vesipatsasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ajettiin itse paikalle paloauton perässä, mutta ei niillä palomiehilläkään paljon näyttänyt siinä tekemistä olevan. Seisoivat ja arvioivat varmaan tilannetta, paikalla ollut kuvailee.

Vihreäksi värjättyä kaukolämpöputkessa kulkevaa vettä syöksyi maasta niin kovalla paineella, että vuoto kohtaan näytti ilmestyneen aukko maahan. Kaukolämpöputkissa kulkeva vesi on värjätty vihreäksi, jotta se olisi helpompi erottaa muusta vedestä ja mahdolliset vuodot saadaan löydettyä nopeasti.

– Se oli ihan älytöntä. En ole koskaan nähnyt mitään tuollaista ja niin korkealle se vielä ampui sitä vettä, mies ihmettelee.


Toisen tapahtumapaikalle sattuneen silminnäkijän mukaan tapahtumapaikan vieressä on peltoaluetta ja lumenkaatopaikka.

Vantaan Energian kertoi iltapäivällä Ilta-Sanomille, että kyseessä on kaukolämpöputken rikkoutuminen ja sen korjauksen arvioidaan kestävän noin kuusi tuntia. Vian takia kaukolämmönjakelu on keskeytynyt Tikkurilan alueella Peltolantieltä pohjoiseen Koisotielle saakka.

Häiriö näkyy asiakkaille ensimmäisenä lämpimän käyttöveden puutteena iltapäivän aikana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt