Video: Rekkakuski Tero todisti hengenvaarallista ilmiötä sysipimeällä moottoritiellä – ”Vastaan tuli aivan järjettömiä ääritapauksia” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Video: Rekkakuski Tero todisti hengenvaarallista ilmiötä sysipimeällä moottoritiellä – ”Vastaan tuli aivan järjettömiä ääritapauksia”

Julkaistu: 12.10.2017 7:52

Videolla näkyy, kuinka valoton henkilöauto katoaa moottoritien pimeyteen.

Työkseen täyspitkää yhdistelmäajoneuvoa kuljettava Tero Huittinen todisti läheltä piti -tilannetta Turun moottoritiellä tiistai-iltana puoli yhdeksän aikaan.

Huittinen ajoi Kehä kolmosella Espoon kohdalla kohti Vantaata, kun hän huomasi viime hetkellä edessään ilman valoja ajaneen henkilöauton.

– Etäisyyttä henkilöautoon oli siinä vaiheessa maksimissaan muutama kymmenen metriä. Tämä videolle tallentunut oli vain yksi reissun vaaratilanteista, Huittinen kertoi Ilta-Sanomille.

”Joskus ajetaan pelkät parkit päällä, joskus ei ole niitäkään”

Huittinen on ajanut päätyökseen rekkaa seitsemän vuotta. Keravalla asuvan Huittisen reitti kulkee useimmiten Naantalin ja pääkaupunkiseudun väliä, kuten tiistainakin.

– Matka kestää ehkä kaksi tuntia. Sen aikana vastaan ehtii tulla jopa kymmenkunta ilman valoja liikkuvaa henkilöautoa. Tämän tilanteen sain kuvattua turvallisesti, muut menivät moottoritiellä ohi täysin pimeässä ja katosivat pimeyteen heti valokeilasta poistuttuaan. Tiistaina vastaan tuli aivan järjettömiä ääritapauksia.

Huittinen kertoo, että ammattikuljettaja näkee työssään ”yhtä sun toista”. Hän arvioi, että ilman ajo- tai muitakaan valoja ajaminen yleistyy jatkuvasti.

– Joskus ajetaan parkit päällä vastaan. Usein ei ole niitäkään.

Huittinen ihmettelee pimeän autoilun yleistymistä. Hän on huolissaan, ja syystä.

– Tulee mieleen, osataanko ajovaloja käyttää enää ollenkaan. Ymmärretäänkö kääntää katkaisijasta valoja erikseen päälle vai ei, ja osataanko tulkita edes ajovalosymboleja, kun ei tiedetä, milloin valot ovat päällä ja milloin eivät, hän huomauttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?