Kotimaa

Yksin kotona ollut 9-vuotias esti kotinsa palon sankarillisesti Turussa – pelastuslaitos ylistää: ”Mallisuoritus”

Julkaistu:

Pelastuslaitos kehuu 9-vuotiasta tyttöä sankariksi. Palon syttymisen syytä tutkitaan vielä.
9-vuotias tyttö oli tullut koulusta kotiin ja päättänyt lämmittää välipalaa mikrossa, kun joutui äkillisesti sammutustöihin. Mikro syttyi tuleen kesken ruoan lämmityksen.

Kotona Turun Rintapellonlenkissä olivat tuolloin tytön lisäksi vain perheen lemmikit.

Yhdeksänvuotias haki sammutuspeiton ja peitti mikron sillä ennen kuin soitti hätäkeskukseen. Päivystävä palomestari Vesa Halonen Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta kehuu 9-vuotiaan toimineen erinomaisesti.

–  Se on aika hyvä suoritus, kun mikro oli vielä keittiökaapissa oven takana. Puhumattakaan siitä, että kyseessä on 9-vuotias tyttö.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Eivätkä päivystävän palomestarin kehut lopu tähän.

– Hätäilmoituksessa hän on pystynyt kertomaan osoitteet ja kaikki tarvittavat tiedot. Lisäksi hän on kertonut vielä, että taloon jäi sisälle perheen lemmikit, koira ja kaksi kissaa.

Hätäkeskus oli neuvonut tytön ulos talosta. Ulkona tyttö opasti pelastushenkilöstön Halosen mukaan oikeaan kohteeseen mallikkaasti.

– Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi sitten perheen koiran haltuun ottaminen, mikron siirtäminen ulkotiloihin ja asunnon tuulettaminen, päivystävä palomestari Vesa Halonen jatkaa.

– Kun ensihoito oli tarkistanut tämän pienen sankarin, paikalle tuli perheen vanhemmat. Kehuimme kovasti heitä ja tytärtä.

Päivystävä palomestari kertoo, että sammutusasioita käydään läpi kouluissa heidän vierailuillaan. Harvemmin palomestarin kohdalle on kuitenkaan sattunut tapausta, jossa lapsi osaa toimia näin mallikkaasti.

– En ole aikaisemmin tavannut tällaista mallisuoritusta, jossa kaikki osa-alueet olisivat menneet näin hienosti. On tehty alkusammutus, hälytetty apua ja vielä opastettu pelastuslaitosta. Poikkeuksellisen taitavasti tehty.

Pelastuslaitos tutkii palon syttymisen syytä.